En fackordförande på dubbla stolar

2015-02-10 07:10 Lennart Kriisa  
Kollektivavtal är bättre än lagändringar, anser Therese Guovelin. Förutom när det gäller allmän visstidsanställning. Den anställningsformen vill hon radera i lagtexten. Foto: Jörgen Appelgren

Therese Guovelin, ny ordförande för Hotell- och restaurangfacket, vill förändra arbetsrätten. Förutsättningarna borde vara goda, eftersom hon även är ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott. Men där möter hon motstånd. <br/>– Diskussionen kommer att fortsätta, säger hon.

Du har en lång bakgrund inom Hotell- och restaurangfacket.

– Verkligen, jag började som hotellstäderska i tonåren och har varit i branschen sedan tidigt 80-tal. Under tio år jobbade jag som servitris och bartender.

Känner du av det i dag?

– Jag har opererat båda axlarna och har diskbråck i nacken, höften krånglar och jag har nedsatt hörsel på ena örat.

Godkända arbetsskador?

– Nej, jag har aldrig gjort någon anmälan, väldigt få av våra medlemmar får sina arbetsskador godkända. Dessutom var jag ung och lat, sprang med tio tallrikar i stället för att gå två vändor med fem tallrikar. Ett exempel på att skyddsombuden behövs.

Berätta om ditt huvudfokus som ny ordförande.

– Fler medlemmar, fler heltidsanställningar, fler tillsvidareanställningar. I dag har 43 procent av våra medlemmar en otrygg anställning. När jag började i branschen låg andelen visstidsanställda på 10 procent.

Vad hände?

– Den allmänna visstidsanställningen infördes. Arbetsgivarna började visstids­anställa för att möjligheten gavs, inte för att behovet fanns. I våra kollektivavtal finns utrymme för toppar och dalar i verksamheten, till exempel genom årsarbetstidsavtal.

Men arbetsmarknadsministern, Ylva Johansson, vill inte ta bort den allmänna visstidsanställningen. Hur ska du få henne att ändra sig, du sitter ju i partiets verkställande utskott?

­– Genom att påverka så gott det går, det är ett ihärdigt arbete. Socialdemokraterna ser givetvis problematiken.

Hoppas du på någon annan förändring i Las? Vänsterpartiet vill till exempel strama åt möjligheterna att låta bemanningsanställda ersätta tillsvidareanställda.

– För att ändra lagar räcker det med ett pennstreck från dem som råkar ha majoritet i riksdagen. Kollektivavtal är alltid att föredra. Även andelen visstidsanställda kan minska med kollektivavtal. Vi behöver tydliga staket i kollektivavtalen.

Hur ska sådana se ut?

– Jag hanterar inte det tekniska, men vi kan säkert komma överens med arbetsgivarna. Vi är till exempel överens om att personalomsättningen är för hög. Schysta villkor och att arbetet känns utvecklande är avgörande för att anställda ska vilja stanna.

Hur har dina medlemmars löner utvecklats, jämfört med industriarbetarnas, sedan den senaste avtals­rörelsen?

– Industriarbetarna har en positiv löneglidning, vår är negativ. Or­saken är återigen den höga personal­omsättningen. Det kommer hela tiden in nya som får lägstalönen, då blir potten som ska fördelas mindre. I förlängningen ökar lönegapet mellan kvinnor och män. Nu har vi i alla fall en diskussion med andra LO-förbund om hur gapet ska minska på längre sikt.

Hur kändes det att ditt parti ville höja krogmomsen?

– Ingen är väl överens om allt med sitt parti. Jag tror inte heller, som den tidigare borgerliga regeringen, att den sänkta krogmomsen skapat fler jobb. Vår bevekelsegrund handlar om konkurrens, momsen ska vara densamma oavsett om du köper en sallad på en restaurang eller på Ica.

Arbetsgivarna, Visita, hävdar att den sänkta krogmomsen skapat tusentals nya jobb. Hur kan ni räkna så olika?

– Jag tror att ökningen är marginell, vi vet inte hur många som per definition fått fler timmar och hur många nyanställningar det handlar om. Men varje ökning är förstås jättebra.

Och inga jobb försvinner av höjd arbetsgivaravgift för ungdomar?

– Nej, ungdomsrabatten är pengar rätt ner i sjön. Jag vet ingen annan än Visita som kunnat visa utredningar på att den sänkta arbetsgivaravgiften gett ungdomar fler jobb.

På vilket sätt skiljer du dig åt från din företrädare Ella Niia?

– Jag har förmånen att bli vald med en socialdemokratiskt ledd regering. Nu ökar vi mest, procentuellt, av alla LO-förbund. Lägre avgift till a-kassan gör att fler får råd. Vi har också många nybildade klubbar som kan visa nyttan med medlemskapet.

Hur många medlemmar ska ni ha blivit till nästa kongressval?

– Jag har en siffra som jag håller hemlig, den har jag inte berättat för någon. Men vi ska bli väldigt många fler.

Din företrädare gav aldrig dricks på krogen, eftersom dricks inte ska ses som en del av lönen. Hur gör du?

– Jag ger dricks om jag fått mer än jag förväntat mig, men dricks får aldrig bli en del av lönen. Du ska veta i förväg hur mycket du får i lön och den ska gå att leva på.

Therese Guovelin

Gör: Nyvald ordförande för Hotell- och restaurangfacket med 31 000 medlemmar.

Bor: Lägenhet i Liljeholmen.

Ålder: 50 år.

Familj: Hustrun Eva och en bonusson som flyttat hemifrån.

Utanför jobbet: Under isfri tid åker jag motorbåt med familjen, annars promenader.

Bakgrund: Treårig hotell- och restaurangutbildning, jobbat som hotellstädare, bartender och servitris, förtroendevald 1986, ombudsman 1994, anställd vid förbundskontoret 2000, vice ordförande 2008, ordförande i november 2014. Dessutom suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott sedan 2013 och vice ordförande för RFSL 2004–2005.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer