”Facket skällde ut de anställda”

2014-02-26 23:00 Redaktionen Lag Avtal  
Korruption är ett stort problem, men för att avskeda personal krävs mycket starka bevis, menar Håkan Ottosson som är vd på företaget Suitopia i Vietnam.

Håkan Ottosson, 51, har bott och arbetat i Vietnam i 21 år, varav 19 år som arbetsgivare med anställda.<br>– Ibland blir det absurt, som när facket kom hit och skällde ut våra anställda, berättar han för Lag & Avtal.

I dag är han vd och delägare i företaget Suitopia, som syr kostymer som säljs på internet. Företaget har 70 anställda, varav tio är tjänstemän och resten sömmerskor och andra arbetare i produktionen.

– Arbetsrättslagstiftningen är djupgående och detaljerad. Det finns ambitioner att göra den ännu mer förfinad, säger han och berättar att han varit inkallad på remissmöten där man sagt att man vill ha en arbetsrätt som påminner om den skandinaviska.

– Men jag har sagt att det inte går att lagstifta fram det som tagit hundra år att utvecklas i Sverige. Min rekommendation var att göra det enkelt och i stället se till att alla följer den, säger Håkan Ottosson.

Hans erfarenhet är att västerländska företag har en betydligt större vilja att följa lagstiftningen än asiatiska företag i Vietnam.

– De försöker strunta i allt. Likadant är det med skattemoralen, säger han.

Fackförbunden märker han inte så mycket av.

– De är väldigt passiva, säger han och berättar att personalchefen ofta får ta på sig rollen att lösa arbetstagarnas problem.

– De anställda kan gå och smågnälla över något. Sedan förs det fram till personalchefen som känner press att ta upp med högsta chefen, säger Håkan Ottosson.

Ibland får det lustiga konsekvenser. Han berättar om en händelse på en tidigare arbetsplats där han var vd, ett möbelsnickeri. Där hade man problem med vilda strejker och stölder bland personalen.

– Då kallade vi på den regionala fackklubben. De kom till företaget och skällde ut arbetarna och kallade dem för lata och odisciplinerade, säger han.

– Det blev absurt. Facket skällde på de anställda och vår personalchef fick försvara dem, säger han.

Även om det är svårt att avskeda arbetare som missköter sig, är det inte lika svårt att bli av med anställda vid neddragningar.

– Ofta råder stor personalomsättning så man kan ordna neddragningar via naturlig avgång, säger han.

Mest frustrerad är han över hur svårt det är att avskeda anställda som misskött sig.

– Det finns väldigt mycket internkorruption men det krävs otroligt starka bevis för att sparka någon som varit korrupt, avslutar Håkan Ottosson.

 

Michael Töpffer

Redaktionen Lag Avtal

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer