Fler exempel på medgivanden

2019-01-24 00:00 Mikael Kindbom  

Det finns flera aktuella exempel på medgivanden. I en dom från Arbetsdomstolen den 19 december 2018 medgav ett taxiföretag talan gentemot en kvinna som blev uppsagd innan hon påbörjat anställningen. DO hade stämt företaget för diskriminering och brott mot föräldraledighets­lagen och domen gav 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Ett annat exempel är fallet med en student i Lund som upplevt sig trakasserad av en lärare. Studenten som läste vid teaterhögskolan fick 100 000 kronor efter att universitetet medgivit sin talan förra hösten. Både läraren som anklagats för trakasserier och studenten har i media uttryckt sitt missnöje med att inte få fallet prövat i domstol.

Ett tredje exempel är en kvinnlig professor i Örebro som hade blivit uppsagd. Efter att professorns fackförbund stämt staten i Arbetsdomstolen i höstas medgav staten talan. Universitetet betalade professorn 75 000 kronor i ersättning och slapp rättegång. Professorn fick behålla jobbet.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer