Tidningen

Gäller inte det påskrivna avtalet?

Lag & Avtals expertpanel svarar på läsarnas frågor om arbetsrätt: Dan Holke, vd, LO-TCO Rättsskydd, Pia Attoff, advokat, Attoff Law och Kent Brorsson, chefsjurist, Energiföretagens Arbetsgivarorganisation, EFA. Foto: Jörgen Appelgren

EXPERTFRÅGA. Min dotter har fått ett års vikariat på ett företag. Anställningsavtalet är skriftligt och undertecknat av arbetsgivaren. Men nu skickade arbetsgivaren ett sms där det stod att en annan vikarie ska ersätta henne. Det här strider mot sunda arbetsrättsliga regler. Vilka rättsliga åtgärder kan vi vidta?

EXPERTERNA: Om inget annat avtalas gäller ett anställningsavtal tillsvidare med en viss uppsägningstid. En arbetsgivare har dock rätt att träffa avtal om en tidsbegränsad anställning i form av vikariat. Vilket anställningsskydd den anställde har under vikariatet beror på hur anställningsavtalet är utformat. Om vikariatet gäller från en viss dag till en viss bestämd slutdag går anställningen normalt inte att avbryta i förtid. Ett undantag är om den anställde gör sig skyldig till ett så grovt brott mot anställningsavtalet att skäl för avskedande föreligger.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →