Granlund lämnar till Ingelskog

2020-09-17 00:00 Tiina Demargne  
Johan Ingelskog. Foto: Kommunal

Laguppställning. Johan Ingelskog blir ny avtalssekreterare efter ­Lenita Granlund.Det beslutade Kommunals förbundsmöte i början av sep­tember.

– Jag är oerhört stolt och ödmjuk att få bli vald till det finaste uppdrag jag kan tänka mig, avtalssekreterare för Kommunal. Det blir en intensiv och spännande höst där vi tillsammans i Kommunal går in i en historisk avtalsrörelse.

– Inte kommer det bli lätt, men tillsammans vet jag att vi kommer lyckas. Det är medlemmarna ­värda, säger Johan Ingelskog i ett press­meddelande.

Som Lag & Avtal tidigare berättat aviserade Lenita Granlund i våras att hon efter tio år skulle lämna posten som avtalssekreterare i maj. Men på grund av coronakrisen sköts kongressen upp till den 3 september och Lenita Granlund beslutade sig för att stanna kvar till dess.

Malin Ragnegård valdes också till ny förbundssekreterare, efter Lisa Bengtsson som numera ingår i LO:s ledning.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer