Grattis, Therese Hermansson...

2011-11-16 23:00 Ann Norrby  
Therese Hermansson belönades med 10 000 kronor för sitt bidrag till uppsatstävlingen.

... till förstapriset i Arbetsrättsliga föreningens uppsatstävling.

– Tack!

Hur valde du ämnet, ­ ”Anställningsskyddet vid nedsatt arbetsförmåga med anledning av sjukdom”?

– Jag letade inspiration i ny praxis från Arbetsdomstolen. Då hittade jag en dom som slår fast att en heltidsanställd kan tvingas acceptera att gå ner till deltid när hon fått partiell sjukersättning.

Varför tyckte du att den var intressant?

– Därför att den visar hur förvaltningsrättsliga regler kan påverka anställningsskyddet. Det var intressant att utreda samspelet mellan olika regler. Bedömningen är ganska komplicerad för arbetsgivaren samtidigt som att få behålla jobbet är det viktigaste för den anställda.

Vad gör du nu?

– Jag arbetar sedan ett år på Roschiers advokatbyrå och ingår i arbetsrättsgruppen. Jag vill fortsätta att arbeta med arbetsrätt och ser särskilt fram mot att få delta i förhandlingar i tingsrätt och Arbetsdomstolen.

Vad ska du göra med de 10 000 kronorna du vunnit?

– Det har jag inte hunnit tänka på så mycket än. Men jag vill använda dem till att köpa något bestående som påminner mig om priset. Kanske köper jag en finare handväska eller ett smycke som jag inte skulle unna mig annars.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna