”Hämtning skäl att neka övertid”

2012-11-14 23:00 Birgitta Ländin  
Katarina Bergström

Katarina Bergström, arbetsrättsjurist på Sveriges Kommuner och Landsting, svarar på de vanligaste frågorna om vab, vård av barn.

Om arbetsgivaren anser att det är för svårt att kombinera att vabba med det jobb jag hade innan jag fick barn – måste jag då ­acceptera att flytta till en ­annan tjänst?

– Arbetsgivarens ansvar är att se till att föräldraskap och arbete går att förena. Mycket frånvaro, oavsett orsak, kan vara svårt att hantera i vissa verksamheter och skulle därför kunna föranleda förändringar och anpassningar av arbetsinnehåll. Förflyttning inom arbetsskyldighetens ram skulle kunna vara en möjlighet. Arbetsgivaren måste dock tåla en hel del.

Kan chefen beordra övertid även om jag ska hämta på dagis? Har jag rätt att säga nej av det skälet?

– Hämta på dagis är ett starkt skäl att säga nej till övertidsarbete. I vissa situationer kan arbetet kanske inte lösas på annat sätt än att övertid måste beordras för en viss arbetstagare. Kan dagishämtningen absolut inte lösas på annat och betryggande sätt är det ett skäl att neka för den enskilde. Arbetsgivaren ska inte försätta arbetstagaren i en omöjlig situation.

Vad mer bör en arbetsgivare tänka på?

– Arbetsgivaren har ett ansvar enligt diskrimineringslagen att, så långt det är möjligt, underlätta för arbetstagare att förena arbete, familjeliv och föräldraskap. Det är bra om man följer upp hur det går med jämna mellanrum och inte bara när det är dags för vab eller föräldraledighet. Det kan också vara bra att erbjuda anpassningar av arbetet under en kortare eller längre period i syfte att inte köra slut på ambitiösa medarbetare med små barn. Hur flexibel man kan vara som arbetsgivare beror givetvis på verksamhetens art.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna