”Ingen ger gynnsammare villkor än kollektivavtalet”

2021-03-16 15:44 Elisabet Örnerborg  

GIGEKONOMI. Kollektivavtal är en trygghet för de anställda, säger Transports samhällspolitiska chef Magnus Falk, angående att Instabox kan komma att teckna kollektivavtal.

− Utan kollektivavtal kan arbetsgivaren ändra allt över en natt.

Magnus Falk påpekar att lönen regleras i avtalet. Sverige har ju inte lagstadgad minimilön. Så utan lön ingen garanti för någon lön över huvud taget.

Att kollektivavtal skulle kunna vara en nackdel för de anställda kan Magnus Falk inte se.

− Nackdelen för företaget är att det kostar mer att vara en schysst arbetsgivare.

Fast om ett företag teoretiskt sett skulle följa avtalet till punkt och pricka utan att skriva under hade det varigt enklare att ha kollektivavtal, resonerar Magnus Falk.

En av frågorna Instabox utreder är om de kan betala mer till duktiga medarbetare om de ansluter sig till transportavtalet.

Det finns inget hinder för det, menar Magnus Falk.

− Men jag har ännu inte hittat ett företag inom budbranschen som gett gynnsammare villkor än kollektivavtalet till sina anställda, säger han.

Transports avtal bygger på ett system med tarifflöner.

− Det är en gammaldags hederlig lönetrappa. Inte ens jag som tjänsteman har individuell lön. Det är gammaldags, men lika för alla, förklarar Magnus Falk.

Instabox undrar också om de måste betala mer för övertid.

− Ja, extra ersättning ska betalas för övertid enligt avtalet, svarar Magnus Falk och tillägger:

− Reglerna för hur mycket övertid ett företag får lägga ut är tydliga. Här är kollektivavtal en fördel eftersom lagens arbetstidsregler kan anpassas till branschen eller till företaget.

Magnus Falk betonar att det är lättare att diskutera schyssta villkor med företag som Instabox eller Fodora, eftersom de anställer sina egna chaufförer. Han jämför med företag som jobbar med underleverantörer till exempel Post Nord eller DHL som har svårt att ha vettig koll på villkoren hos sina underleverantörer.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer