Jonas Sjöstedt (V): ”Jag värnar även om arbetsgivarna”

2014-09-01 14:27 Lennart Kriisa  
Jonas Sjöstedt ser möjligheter att begränsa de bemanningsanställda, oavsett EU-direktiv. Foto: Eva Tedesjö, DN/TT

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt tänker förändra arbetsrätten vid en valseger. Staplandet av visstidsanställningarna blir enkla att stoppa, men för resten av kraven räknar han med motstånd.

De otrygga anställningarna ökar, hävdar du gång på gång. Vilka bevis har du egentligen för det?

– De ökar i absoluta tal. Dessutom pågår ett missbruk av tanken med de kortare anställningarna. Ett exempel är Öresundskonflikten med Veolia, den handlade om precis detta, rätten till en trygg anställning.

Vad tycker du om lösningen för Veolia, att korta anställningar blir dyrare för arbetsgivaren än långa?

– Jag respekterar den lösningen. Att fackföreningsrörelsen vann konflikten var oerhört viktigt. I annat fall hade en dammlucka öppnats med krav på att ersätta fast anställningar med otrygga anställningar.

Du vill ta bort möjligheten till allmän visstidsanställning, som infördes av Socialdemokraterna. Hur ska du lyckas med det, inget annat parti vill ju det?

– Vi tycker så i alla fall. Staplandet av visstidsanställningar är orimligt, det anser allt fler inom fackföreningsrörelsen. Visstidsanställningar måste kunna motiveras, annars behövs de inte.

Vilka visstidsanställ­ningar är rimliga?

– Visstidsanställningar har många fördelar, de ger möjligheter att komma in på arbetsmarknaden, de behövs som vikariat och vid arbetstoppar. Men de omotiverade visstidsanställningarna skapar en väldigt ojämlik relation till arbetsgivaren.

Vilket av dina krav tror du blir lättast att genomföra om ni vinner valet?

– Staplingen av visstider. Att ta bort den allmänna visstidsanställningen och begränsa bemanningsföretagen är vi relativt ensamma om.

Kan väl hänga ihop med att vi är med i EU?

– Jag är medveten om att vi måste röra oss inom beman­ningsdirektivet. Men det finns ändå konkreta möjligheter, som att begränsa möjligheten att säga upp fast anställda och ersätta med bemanningsanställda. Det behövs även en tidsbegränsning för hur länge ett företag kan ta in bemanningsanställda.

Stefan Löfven vill garantera rätten till heltid genom kollektiv­avtal. Han har dessutom en plan för hur rätten ska införas i kommuner och landsting, ändå kräver du lagändring?

– Kollektivavtalet kommer inte att omfatta anställda inom Handels och Hotell- och restaurang. Vi behöver en lag som täcker hela arbetsmarknaden. Fast om parterna klarar att lösa detta, då blir ingen gladare än jag.

För arbetsgivare är det billigare att avskeda i stället för att säga upp vid personliga skäl, då slipper arbetsgivaren betala fram tills tvisten är avgjord. Alliansen utredde men kom ingenstans. Vad vill du göra åt den luckan i Las?

– Oj, det där känner jag inte igen. Jag behöver undersöka hur vi har agerat i den frågan.

Du är den partiledare som vill röra om mest i arbetsrätten, hur kommer det sig?

– Jag besöker arbetsplatserna som drabbas av uppmärksammade konflikter, då växer bilden fram att arbetsgivarna sytematiskt försöker pressa tillbaka löntagarnas rättigheter. Fast jag värnar också om arbetsgivarna. De som tänker långsiktigt och behandlar sina anställda väl är vinnare, till exempel vid upphandlingar.

Och jämställdheten, ska en under­sköterska tjäna lika mycket som en industriarbetare?

– Vi politiker sätter inte löner, men kvinnodominerade sektorer är undervärderade. Mycket kan göras, som att ge Medlings­institutet ett tydligt mål med mer jämställda löner och att förändra föräldraförsäkringen.

Jonas Sjöstedt

Ålder: 49 år.

Titel: Partiordförande i Vänsterpartiet.

Bor: I Stockholm.

Familj: Gift med Anna Måwe, vuxna dottern Karin och tvillingarna Greta och Tor, 6 år.

Karriär: Medlem i VPK:s ungdomsförbund i Vänersborg när han var 13 år. Tvåårig social linje på gymnasiet i Luleå. Montör på Volvo Lastvagnar i Umeå. Ledamot i Europa­parlamentet 1995–2006. Riksdagsledamot 2006. Partiledare 2012.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer