”Kartläggningar känns betungande”

2015-12-16 23:00 Lena Gunnars  
Hanna Alsén. Foto: 1001bild.se

Alla arbetsgivare är inte positivt inställda till regeringens återin­förande av de årliga lönekartläggningarna.Teknikföretagens medlemsföretag till exempel.

Hanna Alsén, jurist och biträdande förbundsdirektör på Tekniktjänstearbetsgivarna, menar att medlemsföretagen inte har något intresse av att sätta olika lön på män och kvinnor. Teknikavtalens löneprinciper anger redan att löneskillnader ska vara objektiva och välmotiverade.

– Lönen ska bestämmas utifrån ansvar, svårighetsgrad i arbetsuppgifterna och prestation, även marknadskrafterna kan vägas in. Löneprinciperna innehåller bestämmelser om att diskriminerande eller andra sakligt omotiverade skillnader i lön inte ska förekomma. Inför de lokala förhandlingarna analyseras om sådant förekommer. Om det gör det ska de fallen justeras i samband med lönerevisionerna, säger hon.

Enligt Hanna Alsén tycker medlemsföretagen att det känns betungande att behöva göra lönekartläggningar som enligt diskriminerings­lagen ska genomföras enligt en särskild systematik som skiljer sig från hur de görs under lönerevisionerna.

– Än mer betungande blir det att göra årliga lönekartläggningar i stället för som nu, vart tredje år.

Hon understryker att bestämmelsen om att en löneanalys ska göras inför de årliga lönerevisionerna tillkom för att försöka undvika en lagstiftning om lönekartläggning.

– Företagen vill inte ha en dubbelreglering. Nu när regeringen säger att den vill återinföra årliga lönekartläggningar vill medlemsföretagen få bort bestämmelsen om löneanalys ur kollektivavtalen, säger Hanna Alsén.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer