Lena Mickos mål: Ordna heltid åt alla

2015-06-09 11:50 Lennart Kriisa  

LENNART KRIISA MÖTER. Lena Micko, ny ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, lovade inför valet ett nationellt kollektivavtal med rätt till heltid. Men hon drar sig för att tvinga kommunerna.<br/>– De har olika ekonomiska förutsättningar.

Hur blir det med dig vid rodret, kan de anställda se fram emot bättre villkor?

– Jag kan hjälpa till en bit på vägen, men jag företräder en organisation som är både en medlemsorganisation och en arbets­givarorganisation. Uppdraget är att ge våra medlemmar möjlighet att ta sitt arbetsgivaransvar.

Hur skiljer du dig åt från din borgerliga företrädare?

– Vi är överens i många frågor, men vi har valt att betona vissa frågor lite mer, som till exempel rätten till heltid där det finns en viktig jämställdhetsaspekt.

Hur är det med rätten till heltid i din egen kommun, du är ju kommunalråd i Linköping?

– Jag satt i opposition i åtta år, nu har vi möjlighet att införa den rätten. Vi tittar på enskilda arbetsplatsers schemaläggning och ser att det faktiskt är möjligt att erbjuda alla som vill jobba heltid.

Ett nationellt kollektivavtal om rätt till heltid var väl ett vallöfte?

– Nu tittar vi på vilka goda exempel som kan lyftas fram. Samtidigt måste vi ta hänsyn till de olika ekonomiska förutsättningarna för kommunerna.

Vill ni inte längre införa nationellt kollektivavtal?

– Jodå, vi går in i en avtalsrörelse nästa år, det här kommer att vara en av frågorna som vi då ska titta på.

Hur menar du?

– Rätten till heltid kan vara olika viktig för olika grupper. Heltiden är till exempel en het fråga för de anställda inom äldreomsorgen men inte lika viktig för skolans värld.

Ser du en konflikt mellan det kommunala självstyret och att införa ett nationellt kollektivavtal?

– Nej, vi sluter kollektivavtal nationellt åt våra medlemmar, men medlemmarna måste avgöra själva hur detta genomförs lokalt. Exakt hur avtalsformerna kommer att se ut återkommer vi till senare.

I en debattartikel som publicerades i Corren inför valet, som du undertecknade tillsammans med Stefan Löfven, lovade ni även att möjligheterna till visstidsanställning ska begränsas. Hur ska det löftet infrias?

– Man ska inte kunna vara visstidsanställd hur länge som helst. Visstidsanställningar används ofta som den enklaste lösningen.

Är andelen visstidsanställningar för hög inom kommuner och landsting?

– Det vågar jag inte svara på just nu, jag är för ny i min roll.

Kommunal vill ta bort möjligheten till allmän visstidsanställning. Håller du med?

– Vi får återkomma till det, jag kan inte svara på det nu.

Ett av dina mål är att öka jämställdheten i arbetslivet. Varför ska pappor kunna ge bort sin del av föräldraledigheten till mammorna?

– Visserligen ska politiken kunna gå före opinionen, men allt går inte att genomföra på en gång. Vi behöver föra en dialog med föräldrarna, det går inte att tvinga fram en förändring av attityderna.

Många hävdar att de anställda inom kvinnodominerade yrken i kommunerna är felavlönade, alltså underbetalda, håller du med om det?

– Ja, men höjer vi för en grupp, då vill andra grupper följa efter. Vi måste få upp kvinnors löner men det här är inte gjort över en natt. Vi tittar på olika strategier.

I kommande avtalsrörelse väntas lärarna kräva mer än andra grupper.

– Jag har förståelse för det. Vi fick upp lärarlönerna i det senaste avtalet, nu utvärderar vi hur det ser ut över landet. Skolor som har det tuffare, som i Malmö och Södertälje och klättrat i rankning. Det är glädjande.

Hur blir det med traineejobben?

– Den frågan ska du ställa till regeringen, men jag är positiv till reformen. Traineejobben är ett sätt att klara den kommande generationsväxlingen, dessutom ett sätt att kombinera utbildning med arbetsuppgifter.

Facken undrar hur deras medlemmar ska hinna lära upp oerfarna ungdomar.

– Handledarstöd krävs, det har vi inom SKL varit tydliga med.

Även inom SKL finns kritik. Chefen för arbetsgivaravdelningen ansåg i en intervju att traineejobben är som att kasta pengarna i sjön, eftersom ungdomarna kommer att bytas ut efter ett år.

– Så tror jag inte att hon uttryckte sig, men det här är en varaktig satsning som kommer pågå under flera år. Den här modellen kan passa en hel del.

Vad hoppas du uppnå under din tid som ordförande för SKL?

– Att stärka det kommunala självstyret och att våra medlemmar får mer av de resurser som krävs för att garantera en bra omsorg och skola.

Lena Micko

Ålder: 59 år.

Bakgrund: Humanistiskt gymnasium och studier i franska vid Linköpings universitet, 1974–1975. En mängd uppdrag inom Linköpings kommun under de senaste 35 åren, både som tjänsteman och politiker: flyktingsamordnare, informationssekreterare, resultatenhetschef, kommunalråd. Ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting från mars 2015.

Bor: Linköping.

Familj: Man, två vuxna barn och två bonusbarn.

Utanför jobbet: Lagar mat, motionerar och läser. Senast Tove Alsterdals Låt mig ta din hand.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer