Örhängesbråk tvingar SJ att ändra klädkod

2015-02-17 14:50 Elisabet Örnerborg  
Här är örhängena som orsakat tvisten. Trots att tågvärden Eva Nilsson haft liknande smycken i 14 år, reagerade SJ på dem i slutet av förra året. Nu tar facket strid. Lag &Avtal reder ut vad lagen säger och hur anställda och arbetsgivare bör agera.

Fem örhängen i ett öra. Det var för mycket för SJ. Tågvärden fick inte fortsätta arbeta på snabbtåget. Nu görs reglerna om.

– Det förs en intensiv diskussion mellan företagsfacket och SJ om en uppdatering av uniformspolicyn, säger Sekos ombudsman Per-Ola Fällman.

SJ:s hr-avdelning säger till Lag & Avtal att tågvärden med de fem öronsmyckena nu arbetar på hemstationen, den så kallade basen. Hon får inte jobba på tågen förrän ett nytt uniformsreglemente finns på plats. Planen är att det ska finnas en uppdaterad version med fokus på piercing och tatuering – och förstås öronsmycken – den 28 februari. Uppdateringen av uniformspolicyn görs med hjälp av en referensgrupp där fackliga representanter ingår.

Det blev följden av det uppmärksammade fallet med tågvärden. Hon fick i en skriftlig erinran i december 2014 veta att hon måste ta av sig sina örhängen om hon ville fortsätta som tågvärd och serviceledare på SJ:s snabbtåg.

SJ meddelade också att en omplaceringsutredning skulle inledas, och om det inte skulle finnas annat arbete att omplacera till så skulle hennes anställning avslutas.

– Jag började jobba på SJ för 14 år sedan och har haft mina örhängen sedan dess. Ingen har någonsin tidigare kommenterat det och ingen sa något om det när jag anställdes. För mig är det här integritetskränkande, sa tågvärden till Seko-tidningen och tillade:

– Det betyder tydligen ingenting att jag gjort ett bra jobb under så lång tid.

Till dess att uniformspolicyn har uppdaterats är det bara tillåtet med ett örhänge av klassisk sort i varje öra. Enligt SJ:s nu gällande regler får inte heller piercingar och tatueringar synas.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer