Petra Herzfeld Olsson får expertuppdrag

2021-03-01 14:00 Mattias Croneborg  
Forskaren Petra Herzfeld Olsson blir sakkunnig i en utredning som ska geniomföra en konvention om avskaffande av våld och trakasserier i arbetslivet. Foto: Jörgen Appelgren

PERSONNYTT. Petra Herzfeld Olsson, professor i arbetsrätt vid Stockholms universitet, förordnats som sakkunnig i utredningen om genomförande av ILO:s konvention som syftar till att avskaffa våld och trakasserier i arbetslivet.

Det var i september 2020 som regeringen beslutade att tillsätta utredningen. Bakgrunden är att regeringen vill utreda och ta ställning till om svensk rätt är förenlig med Internationella arbetsorganisationens (ILO) konvention. Om det visar sig att det inte är så ska utredningen föreslå de författningsändringar och eventuella andra åtgärder som krävs för att kunna applicera konventionen.

Uppdraget ska vara klart senast den 31 augusti 2021.

 

Konventionens syfte är att motverka våld och trakasserier samt könsrelaterat våld och könsrelaterade trakasserier i arbetslivet.

Petra Herzfeld Olsson är professor i arbetsrätt vid juridiska institutionen, Stockholms universitet. Hennes forskning är inriktad på internationella perspektiv på arbetsrätten – såsom betydelsen av mänskliga rättigheter i arbetslivet, samspelet mellan nationell och internationell arbetsrätt samt villkor och reglering av arbetskraftsinvandring.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer