Piloter blir utan kompensation för sena besked

2015-11-18 23:00 Ann Norrby  

En timme innan piloterna skulle ge sig iväg, fick de veta att de skulle stanna hemma till dagen därpå.Piloterna slutade som planerat. Det gör att de inte har rätt att bli kompenserade.

Tvisten gällde två piloter som skulle flyga från Arlanda till Örnsköldsvik på eftermiddagen den 12 december, sova där och sedan göra tre flygningar den 13 december. Tekniska problem med ett flygplan fick till följd att de i stället började jobba tidigt först den 13 december och sedan gjorde de tre planerade flygningarna. De slutade samma tid som planerat. Piloterna fick de nya arbetstiderna mindre än 24 timmar i förväg.

Kollektivavtalet innehåller rätt till två olika ersättningar när piloternas tider ändras. En ersättning gäller när ändringen meddelas mellan 24 och 48 timmar i förväg, den andra när varslet är kortare än 24 timmar. Parterna är oense om ifall reglerna gäller i sådana fall som det här, alltså när piloterna får veta att de ska börja senare, men sluta som planerat.

Pilotföreningen: Kollektivavtalet ger piloterna rätt till kompensation genom ledighet för den sent genomförda ändringen.

Arbetsgivar­parterna: Piloterna har inte rätt till kompensation.

Arbetsdom­stolen: Parterna är ense om att alla ändringar av arbetspassen inte ger rätt till kompensation, men att piloterna har rätt till det om de måste börja tidigare eller sluta senare. Reglerna är med andra ord till för att skydda piloternas fritid.

Flygbolaget Braathens har inte tidigare, liksom andra flygbolag som har liknande avtal, kompenserat sena arbetstids­ändringar som innebär att piloterna ska börja senare än planerat, men sluta enligt plan. Flygbolaget har alltså i det här fallet tolkat kollektivavtalet riktigt.

DOMSLUT

Pilotföreningens talan avslås och fackförbundet får betala mot­partens rättegångskostnader, 2 55 842 kronor.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt