Pilotutbildning var arbete

2018-08-23 00:00 Mikael Kindbom  

Svensk Pilotförening stämde Svenska Flygbranschen och Braathens Regional Airways AB för brott mot förhandlingsskyldigheten.AD dömde ut skadestånd.

I början av 2016 kom Braathens Regional Airlines AB, som äger Braathens Regional Airways AB, överens med det schweiziska bolaget Skywork Airlines AG, om att utbilda piloter anställda hos Skywork på en viss flygplanstyp.

Tvisten gäller om de utländska piloter som deltagit i flygbolagets utbildning ska anses ha utfört arbete och om flygbolaget därmed brutit mot förhandlingsskyldigheten i paragraf 38 i medbestämmandelagen.

Svensk Pilotförening: Piloter anställda hos Skywork har genomfört line training hos Airways och därvid utfört arbete för Airways räkning eller i bolagets verksamhet som omfattas av kollektivavtalet. Skyworkpiloten har flugit i bolagets ordinarie flygtrafik och då ersatt en av Airways ordinarie piloter. Skywork-piloterna har utgjort en tillkommande resurs hos Airwas, som har varit skyldigt att på eget initiativ förhandla med SPF.

Arbetsgivarparterna: Skyworkpiloterna har inte utfört något arbete för Airways räkning eller i bolagets verksamhet som omfattas av kollektivavtalet. Piloterna har genomgått utbildning.

Arbetsdomstolen: Skywork-piloten har ersatt en ordinarie Braathenspilot och utfört de arbetsuppgifter som han eller hon skulle ha utfört eller skulle ha utfört tillsammans med den andre piloten. Arbetsdomstolen konstaterar därmed att det ytterst å­legat Skyworkpiloten att till exempel ensam landa planet på ett säkert sätt i händelse av att instruktören hastigt skulle insjukna efter att planet lämnat marken. AD anser att Skyworkpiloterna har utfört arbete för Braathens räkning, när de som en av två besättningsmedlemmar flugit de aktuella planen, och att Braathens därmed varit skyldigt att påkalla förhandling med pilotföreningen enligt paragraf 38 i medbestämmandelagen inför beslutet.

DOMSLUT

AD dömer att Pilotföreningen ska ha 35 000 kronor i allmänt skadestånd och ersättning med 200 000 kronor för rättegångskostnaderna av arbets­givarparterna.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt