Riskfritt att kidnappa chefer

2014-01-29 23:00 Elisabeth Vene  

De franska chefs-napparna riskerar upp till fem års fängelse, teoretiskt sett. I praktiken går de förmodligen fria, som vanligt, enligt nyhetssajten France 24.

När uppretade arbetare vid Goodyear-fabriken i Amiens i norra Frankrike låste in hr-chefen och produktionschefen i början av året, tog de upp en fransk tradition; chefs-nappning.

– Det är ingen stor sak, det är sådant som sker av och till när arbetarna inte står ut längre, kommenterar Jean-Claude Mailly, generalsekreterare i fackförbundet Force Ouvrière till sajten France 24.

Men arbetsgivarna fördömer aktionen. Företeelsen att låsa in höga chefer för att pressa fram bättre villkor grasserade under finanskrisen i slutet av 00-talet. Det var så vanligt att chefer i Paris, enligt Ekot, erbjöds kurs i hur man beter sig i händelse av inlåsning. Ha rakapparat och tandborste i skrivbordslådan, var ett tips från specialpolisen, med erfarenhet från gisslandramer.

Chefs-nappning är ett allvarligt brott, som kan leda till kraftiga böter och upp till 30 års fängelse. Men i praktiken händer ingenting.

I Frankrike har man en tradition att protestera med konkreta aktioner, säger Eva Johnsson, expert på internationell kommunikation.

– Det är ett effektivt sätt att synas i media, säger hon.

Chefskidnappningen är en extrem reaktion på misslyckad kommunikation - och det kan vi lära oss av, anser Eva Johnsson:

– Det gäller att hela tiden ha en dialog med alla intressenter. Framför allt är det viktigt att lyssna på dem som är missnöjda, då minskar ilskan vanligtvis. Att inte lyssna trappar upp konflikten.

Under krisen för cirka fem år sedan fick arbetstagare som kidnappade chefer i Frankrike i flera fall god utdelning. De anställda på Goodyear hade hoppats på generösa avgångsvederlag och en ny ägare. Men i stället har tilltaget att låsa in cheferna fått den tilltänkta köparen Titan International att helt förlora intresset för affären.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer