Så bra bloggar politikerna om arbetsmarknad

2011-01-26 23:00 Lennart Kriisa  
S-politikern Ylva Johansson är överlägset bäst i Lag & Avtals granskning. Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Politikerna i arbetsmarknadsutskottet försöker nå ut till väljarna via bloggar. Men det går trögt i starten. De flesta får underkänt i Lag & Avtals granskning.

Carl Bildts "Alla dessa dagar”, är den mest omtalade politikerbloggen. Väljarna kan alltid se vad han har på gång, och vilka åsikter han vill dela med sig av för dagen.

Politiker med ansvar för arbetsmarknaden är inte lika intresserade. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström saknar en blogg. Och ledamöterna i arbetsmarknadsutskottet har ett begränsat intresse, särskilt efter att ha säkrat sin riksdagsplats.

Bloggbetyg

Betyg 5

Ylva Johansson (S)

Ylva Johansson, bloggar ivrigt om arbetsmarknadspolitiken. Hon analyserar de brännande frågorna och har förslag på hur de ska lösas. Uppdaterar ofta.

Betyg 3

Gustav Nilsson (M)

Bloggar om screening av bråck på kroppspulsådern och ondgör sig över djurrättsaktivister. Uppdaterar hyggligt ofta och får extrapoäng för ambitionen med tanke på att han är 61 år.

Annika Qarlsson (C)

Uppdaterar sin blogg någon gång i månaden. Skriver om vindkraft och apoteksmonopolet. Fick 162 kommentarer efter att ha kopplat ihop de unga män som röstat på Piratpartiet med unga våldtäktsmän.

Betyg 2

Maria Stenberg (S)

En av sex bloggare i Norrbloggen. Skriver personligt om att hon blivit förkyld och att barnen växer upp. I ett inlägg vill hon att Ylva Johansson ska bli partiordförande.

Betyg 1

Thomas Tobé (M)

I bloggens senaste inlägg, 23 september 2010, tackar han för alla personröster. Sedan dess är det knäpptyst.

Katarina Brännström (M)

Konstaterar på sin blogg, i november förra året, att hon inte längre känner glädje att skriva om stort och smått via bloggen. Tyst sedan dess.

Hans Backman (FP)

I sitt senaste inlägg, den 21 oktober 2009, förutspår han att det blir en spännande valrörelse.

Lars-Axel Nordell (KD)

Drev personvalskampanj via sin blogg. Slutade uppdatera efter att ha kommit in i riksdagen.

Sven-Olof Sällström (SD)

Startade en blogg, men gjorde bara ett inlägg, i maj 2009.

Bloggar inte

Mehmet Kaplan (MP), Hanif Bali (M), Maria Plass (M), Raimo Pärssinen (S), Patrik Björck (S), Johan Andersson (S), Josefin Brink (V) och Ann-Christin Ahlberg (S).

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer