"Så minskade vi stress-sjukan"

2010-11-17 23:00 Elisabeth Vene  

Målet var att halvera Astra Zenecas antal stressjukskrivningar på tre år. Efter halva tiden var målet nått. - Vi kan inte slå fast att halveringen av antalet sjukskrivna till följda av stress beror enbart på verktyget, men vi tror att det har hjälpt. Det säger projektledaren Margareta Winberg, företagssjuksköterska på Astra Zeneca.

<p>Varje dag kan chefen gå in i mätverktyget och studera arbetsgruppens hälsa. Det är det som är poängen, att man ser hur folk mår i realtid och kan uppfatta trender och följaktligen gå in med tidiga insatser.</p> <p>- Vi vill förebygga stressrelaterad ohälsa genom att arbeta proaktivt på tre nivåer: </p> <p>individ, grupp och organisation, inte släcka bränder, säger Margareta Winberg som förklaring till varför man valde att pröva Healthwatch som ett kompletterande verktyg till hälsosamtal hos företagssköterska för att få ner sjuktalen.</p> <p>Svarsfrekvensen varierar mellan de olika avdelningarna. Vid starten var det ungefär 80 procent, men nu är det nere i 50 procent på vissa avdelningar.</p> <p>- Dem jobbar vi med att få upp. Vi informerar, men vi vill inte tvinga någon att vara med, utan det går lite med mun mot mun-metoden så att verksamheten i stället efterfrågar det. </p> <p>Om man vill kan man svara på frågorna om hälsa och arbetsglädje varje dag, själva mätningarna sker var fjortonde dag. Varje individ har tillgång till sina egna resultat på webben. Ser man att staplarna har legat på rött en tid kan man koppla in sig på systemet och be att få bli kontaktad av företagshälsovården.</p> <p>Hälsoprojektet är på individ- och gruppnivå, men handlar också om själva organisationen. </p> <p>- Det kan vara arbetsbelastningen eller ett oklart definierat uppdrag som orsakar stressen. Eller dåligt ledarskap. Det kan vara bra personer som är chefer, men de kanske inte har fått utbildning i vad ledarskap kräver och då har vi kunnat gå in, säger Margareta Winberg. </p> <p>- Vi tittar också på varför en viss grupp fungerar bra, så att vi tar hand om det goda exemplet från den egna organisationen.</p> <p>Man har jobbat tvärfunktionellt i projektet. Såväl FoU-avdelningen, som är hennes främsta "kund", som hr-avdelningen och Karolinska institutet har jobbat tillsammans.</p>

Elva frågor som avslöjar hur du mår

1. Hur mår du just nu?
2. Hur sov du i natt?
3. Hur är din koncentrationsförmåga just nu?
4. Hur stressad är du just nu?
5. Hur är din energinivå just nu?
6. Hur stor kontroll har du över ditt liv just nu?
7. Hur nöjd är du med ditt sociala liv just nu?
8. Hur effektiv är du på arbetet just nu?
9. Hur stor är din arbetsglädje just nu?
10. Hur hög är din arbetsbelastning just nu?
11. Hur är stämningen på arbetet just nu?

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer