Slöjan matchar uniformen

2004-11-17 15:53 Elisabet Örnerborg  

- Vi har tagit fram en slöja som matchar uniformsklädseln. Om den inte var som en del av uniformen skulle kanske den som vill bära slöja känna sig annorlunda, säger Martina Frisk på Scandic hotell.

Scandic hotell har ett uniformsprogram som är lika för alla oberoende av om man jobbar i receptionen eller som städare, oberoende av om man jobbar på ett av hotellen ute i landet eller i en storstad.
I en verksamhet som jobbar med turism och resande är mångfald något positivt. Både med tanke på att kunderna kommer från olika länder och att människor med utländsk bakgrund är en grupp som Scandic rekryterar arbetskraft ifrån.
- Vi hade svårt att hitta medarbetare som kunde tala bra svenska. Då anställde vi en språklärare på heltid. Våra medarbetare som hade dåliga språkkunskaper i svenska fick läsa svenska på halvtid mot att vi fick arbetssökande från arbetsförmedlingen, ofta invandrare, som täckte upp på deras jobb. När våra medarbetare sedan jobbade på den andra halva tiden fick i stället de arbetssökande undervisning i svenska, berättar Martina Frisk.
På så sätt varvades utbildning med praktik. Projektet pågick i Stockholm förra läsåret och föll väl ut, minst tre av de arbetssökande anställdes sedan och de andra fick jobb på andra hotell. I höst ska något liknande startas i Malmö.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer