Stadfäst förlikning

2020-03-26 00:00 Elisabet Örnerborg  

Handelsanställdas förbund stämde Top Livs i Sweden AB i Skövde för brott mot kollektivavtalet och brott mot semesterlagen.

Enligt förbundet har bolaget betalat ut för lite semesterersättning till ett butiksbiträde ­under en längre period. Butiks­biträdet var visstidsanställt under flera perioder. Sedan den 1 maj 2019 omfattas parterna av kollektivavtal.

Förbundet krävde 36 419 kronor i ytterligare semesterersättningen till butiksbiträdet och 20 000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot kollektivavtalet och 20 000 kronor för brott mot semesterlagen. För egen del krävde förbundet 20 000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot kollektivavtalet. Bolaget har bestritt förbundets ­yrkanden.

Parterna träffade vid den muntliga förberedelsen den 27 februari 2020 en förlikning, som går ut på att ­bolaget betalar 28 000 kronor till b­utiksbiträdet och drar tillbaka bolagets an­sökan om betalningsföreläggande mot butiksbiträdet hos Kronofogdemyndigheten. Vardera parten ska stå för sina egna rätte­gångs­kostnader.

Arbetsdomstolen har stadfäst förlikningen.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna