Sverigedemokraten: Jag har själv blivit utköpt

2015-01-26 08:58 Lennart Kriisa  
– Jag blev uppsagd som butikschef, dagen efter EU-valet 2009, berättar Sven-Olof Sällström. Foto: Cecilia Larsson

LENNART KRIISA MÖTER. Sven-Olof Sällström, Sverigedemokraternas ledamot i arbetsmarknadsutskottet, tänker sätta käppar i hjulen för arbetsrättsliga förändringar under de kommande fyra åren. Även om partiet ser behov av att lagen ändras.<br/>– Alltid finns det någon skrivning som vi inte kan ställa oss bakom.

Var ligger Sverigedemokraterna på skalan, är ni mest arbetsgivarvänliga eller mest arbetstagarvänliga?

– I mitten. Vi ser behovet av trygghet för både arbetsgivare och arbetstagare.

Hur vill du stärka arbetstagarnas rättigheter?

– Alla arbetstagare måste bli lika inför lagen, så ser det inte ut i dag. Sverige­demokrater förvägras medlemskap i en del fackförbund, de blir till och med uteslutna. Fackförbund är ju inte vilka föreningar som helst. De sitter till exempel med i Arbetsdomstolen och dömer. Alltså finns det i dag en arbetsrätt för socialdemokrater, en annan för sverigedemokrater, så får det inte se ut i ett rättssamhälle.

Och arbetsgivarnas rättigheter, du vill utöka undantagen i turordningen?

– Ja, vi har lagt en sådan motion. Små företag som växer måste få behålla fler nyckel­personer. Vi tycker att fem undantag är rimligt. Här har vi en samsyn med allianspartierna. Kanske inte med Moderaterna, men de ska ju omvärdera sin arbetsmarknadspolitik.

Du hoppas på ett samarbete med Moderaterna?

– Knappast. Anna Kinberg Batra har tydligt deklarerat vad hon tycker om oss.

Hur är stämningen i riksdagshuset, känner ni er utfrusna?

– Nej, inte alls. Nio av tio ledamöter har ett professionellt förhållningssätt. Sedan kan det finnas enskilda ledamöter som vägrar hälsa, men det har blivit bättre och bättre.

Men fackförbunden har du svårt för?

– Nej då, de flesta LO-förbund är bra, även om det finns några som sticker ut. Jag har själv varit medlem i Ledarna och fick ett bra stöd.

Vad hände?

– Jag blev uppsagd som butikschef, dagen efter EU-valet 2009. Arbetsgivaren hade gjort en lista med tio punkter på varför jag inte höll måttet, men det handlade förstås om att jag var sverigedemokrat.

Hur vet du det?

– Vänsterorganisationer hängde upp affischer och hävdade att en nazist var chef för butiken, det är ju inte så bra för försäljningen. Det blev i alla fall en bra förlikning, fast jag får inte prata om den.

När du var butikschef, anställde du då även invandrare?

– Absolut. Jag är förmodligen en av få butikschefer som anställt romer. Kvinnan klädde sig i traditionella romska kläder utanför jobbet, men inte i butiken. Det fungerade bra. Jag har bara brytt mig om kompetens när jag anställt.

Ska en arbetsgivare få tacka nej till en arbets­sökande bara för att hon bär slöja?

– Vilken konstig fråga. Det är väl arbetsgivaren som bestämmer vem som ska anställas.

Det finns begränsningar i diskrimineringslagen.

– En arbetsgivare måste ha rätt att tacka nej till någon som bär slöja, på samma sätt som när någon har halstatuteringar. Jag ser ingen skillnad.

Inte? Du har lagt en motion att kvinnor som bär burka på offentlig plats ska få böta 10 000 kronor.

– Hur frivilligt är det för kvinnorna att bära heltäckande klädsel? Men jag är inte längre säker på att en lagstiftning är rätt väg.

Vad anser du om andelen visstids­anställda, bör politikerna se till att den sjunker?

– Jag ser problemen med att arbetsgivare staplar visstidsanställningar. En arbetstagare som aldrig får en tillsvidareanställning får inte heller lån till boende. Men socialdemokraterna gick för långt i sitt förslag, det var därför vi röstade nej. Det måste finnas en flexibilitet i förslaget.

Ska det finnas en tidsgräns för hur länge arbetsgivare får ta in bemanningsanställda?

– Samma sak där, socialdemokraternas förslag gick för långt, vi röstade nej. Jag ser givetvis problemet med arbetsgivare som ersätter permanent personal med bemanningsanställda, samtidigt finns mycket positivt med bemanningsbranschen. Tusentals jobb har skapats, sådana som inte fanns tidigare. Om någon är sjuk inom detaljhandeln, då är det numera enkelt att ringa ett bemanningsbolag som rycker in.

Lex Laval då, ni tänker väl rösta för att lagen raderas, oavsett om det finns någon formulering som inte passar?

– Ja, så ser det väl ut. Men både Allianspartierna och regeringen måste diskutera med oss om de vill få igenom sina förslag. Väldigt ofta hittar vi någon skrivning som vi inte kan ställa oss bakom.

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag bodde och drev en butik i ett utanförskapsområde och såg alla problem. Då var jag sambo med en kvinna från ett annat land, det var faktiskt hon som föreslog att jag skulle rösta på Sverigedemokraterna inför valet 2006. Jag läste på och insåg att det fanns mycket vettigt i partiprogrammet.

Sven-Olof Sällström

Ålder: 46.

Yrke: Sverigedemokraternas ledamot i arbetsmarknads­utskottet.

Bor: Ånge, övernattnings­lägenhet i Stockholm.

Familj: Ensamstående med son.

Bakgrund: Yrkesofficer, butikschef inom detaljhandeln.

Utanför jobbet: Jagar småvilt och fiskar.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer