Tredskodom

2020-11-12 00:00 Mattias Croneborg  

Byggnads har stämt bolaget EPA Ställning AB i Markaryd för kollektiv­avtalsbrott och förhandlingsvägran.AD meddelar tredskodom där man anser att Byggnads krav är skäliga.

Förbundet: Hade yrkat att bolaget skulle betala 50 000 kronor i allmänt skadestånd till förbundet för kollektivavtalsbrott och 30 000 kronor för förhandlingsvägran.

Bolaget ska ha låtit bli att redo­visa granskningsuppgifter till förbundet i enlighet med bygg­avtalet. Bolaget dök heller inte upp till förhandling med förbundet. Då bolaget inte inkommit med svaromål och då det finns laga skäl för yrkandena har Arbets­domstolen meddelat tredskodom.

DOMSLUT

Domstolen anser att skadeståndskraven är skäliga och förpliktar bolaget att betala allmänt skadestånd med 80 000 kronor och att ersätta förbundets rättegångs­kostnader på 21 010 kronor.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsrätt