Tidningen

Väljer och vrakar bland uppdragen

Tom Johansson, 65, advokat, Hamilton:”Jag tyckte det var lite väl tidigt att helt lägga av. Det är roligt att arbeta och jag är fortfarande efterfrågad. Så jag fortsätter inom firman. Delägarskapet har jag numera avträtt.”
Britt Louise Marteleur-Agrell, 70, Agrells advokatbyrå, Uppsala:”Jag fortsätter att jobba eftersom jag fort­farande tycker att det är ett väldigt roligt jobb, även om det ofta handlar om besvärliga situationer. Jag har alltid trivts med det, såväl området som sådant som att träffa klienter. Jag tycker också om att vara i rätten. Vi får väl se hur länge det blir; jag håller på och trappar ner ordentligt, för jag inser att jag måste avsluta någon gång.”
Lars Viklund uppskattar det teamwork som arbetsmiljömålen ofta innehåller. Foto: BERTIL ERICSON
Birgitta Lind, 67, jobbar bara lagom mycket. Övrig tid skrotar hon gärna omkring på sitt ställe i Stockholms skärgård, gjuter fågelbad och annat i betong och sköter om tomten. Foto: Christian Rhen

– Om jag känner för det och får ett erbjudande om att företräda en klient på ett sätt som jag tycker verkar intressant och roligt, så tar jag det. Möjligheterna att välja och vraka är den stora fördelen med att arbeta efter pensioneringen, tycker Birgitta Lind, 67.

Publicerad

Advokat Birgitta Lind AB heter hennes företag. Efter tio år som förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd och SKTF kände hon att hon på något sätt slagit i taket.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →