”Viktigt att jobba med helheten”

2018-06-21 00:00 Elsa Frizell  
Ta reda på hur stor buffert­kapacitet som finns i organisationen, råder Per Hamid Ghatan. Foto: Elsa Frizell

Balans. I en tid av ständiga förändringar gäller det att hitta det som gör oss stabila. Överläkaren Per Hamid Ghatan ser resiliens som en bra förklaringsmodell i sitt arbete med stresshantering.

Per Hamid Ghatan anser att vi måste hitta modeller för att bättre förstå människans förändringsförmåga och förmåga att återställa balansen när vi har varit utsatta för påfrestning.

– Begreppet resiliens kan hjälpa oss att förstå komplexitet. När vi jobbar med management kan vi inte ha fokus bara på orsak och verkan. Det är lätt att tillskriva individen ansvaret, och hänvisa hen till företagsläkaren. Men ska man komma åt frågorna är det viktigt att samtidigt jobba med hur helheten ser ut på grupp- och organisationsnivå, i en större kontext, säger Per Hamid Ghatan som är överläkare på akademiska sjukhuset i Uppsala och specialist inom hjärnskaderehabilitering.

Vi behöver också arbeta med att se systemet över tid, menar han, och förklarar att vi bygger upp en buffert för att klara påfrestningar. Det gäller att veta hur stor den buffertkapaciteten är.

Per Hamid Ghatan ger exemplet med att effekterna man såg av många utmattningsdepressioner kring millennieskiftet delvis kunde förklaras utifrån de effektiviseringar som gjordes på 1990-talet i offentlig sektor.

– Här har hr en viktig uppgift att ta reda på hur stor buffertkapacitet som finns i organisationen. Hur mycket mer kan vi skruva upp produktionen utan att det påverkar hälsan? Rekylen kan komma efteråt, i ökande sjukskrivningar och folk som slutar. Det behöver inte märkas under tiden, säger han.

Det kan ta lång tid från det att man dragit upp tempot till dess att systemet åter är stabiliserat. Inte minst ser Per Hamid Ghatan det i sin rehabilitering av hjärnskadade patienter. Efter en skada blir hjärnan trött fortare och klarar bara ett visst mått av påfrestning. Grundläggande i rehabilitering är att tänka i termer av buffert och stabilisatorer, det som gör att man klarar belastning.

– Lika viktigt som att identifiera risker och stressorer är att samtidigt identifiera stabilisatorer, som gör oss motståndskraftiga för påfrestningar. Vad det är som gör att det faktiskt fungerar, vad som är vår styrka på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Elsa Frizell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna