Avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen: Ingenjörerna tillbaka till förhandlingbordet

Camilla Frankelius, förhandlingschef hos Sveriges Ingenjörer. Foto: Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer har bestämt att inte utlysa den varslade strejken.<br/>-Men frågan om bättre pensioner har inte lämnat förhandlingsbordet, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef.

Publicerad

Arbetsdomstolens beslut att avtalskravet om flexpension omfattas av fredsplikt hindrar den varslade tjänstemannastrejken.

-Vi hade önskat oss en annan dom. Vi kommer inte att gå ut i strejk i morgon (fredag). Det har vi bestämt, säger Camilla Frankelius till Lag & Avtal.

Om stämningarna mot Almega ska dras tillbaka eller ligga kvar till dess att Arbetsdomstolen avgjort frågan slutligen, det här beslutet var ju interimistiskt, kan hon inte säga än. Det kräver ytterligare analys.

-Det är bekymmersamt att inte Almega värderar sina medarbetare högre. Andra branscher kan ju ordna bra pensioner åt sina medarbetare, säger Camilla Frankelius.

Närmast gäller att fortsätta förhandla med Almega och få till stånd nya avtal.

-Vi kommer att fortsätta kämpa för att våra medlemmar ska få bättre pensioner. Den frågan har inite lämnat förhandlingsbordet.

-Naturligtvis måste vi nu förhandla färdigt med Almega

Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius konstaterar att AD:s beslut i dag hindrar förbundet att utlösa strejken för flexpension.