Avtalsrörelsen

Livs anklagas för maffiametoder

Paus Bagarstuga drivs av Rainer och Maritha Paus som på hemsidan anklagar Livsmedelsarbetareförbundet för maffialiknande metoder.

Bageriägaren anklagar Livs för maffiametoder sedan fackförbundet försatt företaget som vägrar kollektivavtal i blockad:<br/>- Hur kan detta beteende vara lagligt 2016? Vem skyddar små företag mot dessa jättar?

Publicerad

Livsmedelsarbetareförbundet inledde i dag, måndagen, en blockad mot Paus bagarstuga i Västerhaninge. Företaget, Rainer Paus AB, vägrar teckna kollektivavtal.

- Vi kräver kollektivavtal för att de anställda ska garanteras schysta villkor, säger Jolan Wennberg, ombudsman för Livsmedelsarbetareförbundet i ett pressmeddelande.

- Vi kan inte acceptera att livsmedelsarbetare ska stå utan de skydd som kollektivavtalet innebär och vara ensidigt utlämnade till arbetsgivarnas godtycke.

Parterna har fört diskussioner om kollektivavtal en längre tid men företaget har vägrat.

bageriets egen hemsida skriver ägarna:

”Facket spänner sina muskler igen, likt Goliat försöker de med maffia metoder tvinga David (Paus Bagarstuga Paus) i Västerhaninge att teckna ett kollektivavtal emot deras egna vilja. Livs kommer inte att ge sig förrän avtalet är påskrivet eller att det har gått i konkurs. Hur kan detta beteende vara lagligt 2016? Vem skyddar små företag mot dessa jättar?

Själv klev jag ur facket efter det att jag som huvudskyddsombud deltog på en konferens där höjdarna på Transport satt och tipsade alla förtroendevalda hur de på bästa sätt skulle jävlas med företagen. Skrota dessa maffiaorganisationer nu.”