Om Lag & Avtal

Lag & Avtal är det självklara arbetsverktyget för alla arbetsrättsexperter och HR-chefer i Sverige sedan 1978. Som användare får du tillgång oberoende tolkningar, praxis, analyser, nyheter och debatt om vad som händer i arbetsrättssverige. Vi ger ger praktisk vägledning till dig som personalansvarig och förtroendevald om de frågor och problem som uppstår i relationen mellan arbetsgivare och anställda.

Lag & Avtal består följande innehåll:

Som prenumerant har du full tillgång till allt vårt premiuminnehåll. Där hittar du över 1200 domsreferat och samtliga artiklar sedan 1995. Enkelt sökbara för att hjälpa dig kring rådande praxis. På sajten en mängd unikt innehåll som bara publiceras digitalt.

Tidningen med nyheter, analyser och urval av de viktigaste domsreferaten paketerat på ett smidigt sätt. Du kan läsa tidningen både på webben, i appen och på papper. Dessutom analyser, intervjuer, temareportage om aktuella ämnen och senaste nytt från riksdag och departement.

Varje onsdag kommer domsnyhetsbrevet med utförliga sammanfattningar av alla domar och stämningsansökningar i Arbetsdomstolen. Ovärderlig för dig som arbetsrättsexpert, förhandlare eller personalchef som enkelt behöver få koll på de senaste domarna.

I prenumerationen ingår även verktyget Lag & Avtal/HR som hjälper dig i arbetet med dina medarbetare. Här finns rådgivande texter och 45 praktiska blanketter, mallar och lagtexter.

Endast på papperstidning

Om du bara vill ha tillgång till papperstidningen finns självklart den möjligheten.

Kundservice

Kontakta vår kundservice på 08-522 183 32 för beställning och mer information.

Lag & Avtal är oberoende. Tidningen startades 1978 av arbetsmarknadens parter. Nu ägs Lag & Avtal av Ny Teknik Group AB. Utgivningsbeviset innehas av en stiftelse. I styrelsen finns arbetsgivarorganisationerna och fackförbunden representerade.

 

I styrelsen för Lag & Avtal sitter:

Cathrine Lilja Hansson (ordförande), Arbetsdomstolens ordförande och chef

Claes-Mikael Jonsson, LO

Ingemar Hamskär, senior juridisk rådgivare

Lars P Merkel, före detta förbundsjurist, Jusek

Jan Nordin, före detta direktör, Energiföretagens arbetsgivarförening

Håkan Öberg, förste vice ordförande Jusek, och ordförande Juseks stiftelse för vidareutbildning JSV

Suppleanter

Bengt Huldt, före detta vd, Metallgruppen

Karl Pfeifer, chefsjurist, Arbetsgivarverket

Åsa Erba-Stenhammar, förhandlingschef, ST

Sophie Thörne, Sveriges Kommuner och Landsting

Erik Danhard, advokat, Hamilton

 

I tidningens rådgivande redaktionsnämnd sitter:

Kent Brorsson, Energiföretagens Arbetsgivareförening

Dan Holke, chef, LO-TCO Rättsskydd

Lena Maier Söderberg, chefsjurist, Saco

Ulrika Runelöv, advokat Elmzell advokatbyrå

Catharina Nordlander, rättschef, Arbetsmarknadsdepartementet

Claes Stråth, före detta GD,  Medlingsinstitutet

Lars Gellner, arbetsrättsjurist, Svenskt Näringsliv

 

Om upphovsrätten

Tidningen Lag & Avtal och webbplatsen www.lag-avtal.se skyddas av upphovsrättslagen. Det betyder att du inte får kopiera, överföra, visa, framföra, överlåta eller sälja det som publiceras här, vare sig det gäller text, bild eller illustrationer. Det är alltså förbjudet att utan uttryckligt tillstånd kopiera material från lag-avtal.se, även om författare och källa anges.

Lag & Avtal har en restriktiv policy mot återpublicering av redaktionellt material, och har som regel att beivra intrång på upphovsrätten.

Du får:

  • Länka till artiklar på lag-avtal.se, så länge texten inte återges på någon annan plats.
  • Citera korta textstycken.

Observera att upphovsmannens ideella rätt enligt upphovsrättslagen inte får kränkas. Källa och upphovsman måste tydligt anges. Observera att det även är förbjudet att till exempel publicera pdf-filer av material från lag-avtal.se.

Lag om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk

Kundservice

För prenumerationsärenden, inloggningsuppgifter för lag-avtal.se och övriga frågor kring våra tjänster - välkommen att kontakta vår kundservice.