106 undersköterskor till DO

2010-03-25 09:40 Johan Fock  

Undersköterskorna vid Kirurgdivisionen på Akademiska sjukhuset i Uppsala går med stöd av Kommunal till Diskrimineringsombudsmannen. Frågan gäller orättvisa ob-tillägg.

Undersköterskorna vänder sig mot att sjuksköterskor får högre ob-tillägg då de arbetar samma obekväma tid. Kommunals ordförande för landstingssektionen Rose-Marie Lövgren köper inte sjukhusets argument om att det handlar om ansvar.  Den principen gäller för olika ordinarie arbeten men inte för ersättningen för obekväm tid.

- De gör visserligen inte samma saker men de är ju ändå där samma tider, och det är lika obekvämt för alla, säger Rose-Marie Lövgren till Radio Uppland.

Från sjukhuset kommer ytterligare 36 anmälningar som gäller orättvis tillämpning av arbetstidsmodeller. Sammanlagt får DO alltså ta emot 142 anmälningar.

Hans Olov Hellström är chef på Kirurgdivisionen. Han säger till radion att han ännu inte sett anmälningarna men att saken måste diskuteras.

- Vi måste ha möten med de här medarbetarna och diskutera det här när det blir officiellt.

Johan Fock

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna