Anställd hade rätt säga nej till alkoholavvänjning

2014-01-15 13:56 Ann Norrby  

Ingenjören blev uppsagd därför att han vägrade delta i alkoholavvänjning. Eftersom hans spritproblem inte längre drabbade hans arbetsgivare, skulle han ha fått ha kvar jobbet, anser AD.

När ingenjören, som var anställd på Sveriges Lantbruksuniversitet, blev uppsagd hade han varit nykter under de senaste fem månaderna. Därför anser Arbetsdomstolen att fyra tidigare testresultat, som visat att han varit onykter på jobbet, inte var så allvarliga att de kunde motivera uppsägningen.

Att ingenjören hade tackat nej till en föreslagen behandling, som bland annat innebar krav på total avhållsamhet från alkohol, gav inte arbetsgivaren rätt att säga upp honom.

Det hade varit annorlunda om hans alkoholproblem hade övergått till alkoholsjukdom. Då hade arbetsgivaren haft stöd för att han inte hade medverkat i sin rehabilitering och det hade kunnat motivera en uppsägning.

Om domen

15 januari, Dom 3/14, Mål B 69/13

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna