Billström möter parterna om arbetskraftsimporten

2010-11-23 09:36 Johan Fock  
Tobias Billström (M) Foto: Scanpix

Migrationsminister Tobias Billström (M) svarar på LO:s kritik mot den oreglerade arbetskraftsinvandringen. Han skriver på DN Debatt att han är beredd att möta parterna i dag tisdag för att diskutera hur tillämpningen av reglerna fungerar.

Samtidigt besvarar han en kritik som i detta fall inte har framförts: Den som vill stoppa arbetskraftsinvandringen i tron att det ska ge fler svenska jobb har fel.

Hinder och byråkrati för företagen ger snarare färre jobb på sikt då deras tillväxt hindras. Billström påpekar också att arbetskraftsinvandringen i sin nuvarande form är bättre än en situation där folk i jakt på jobb söker sig hit illegalt.

På en punkt vill han tillrättalägga ett sakförhållande: Oserösa arbetsgivare kan verka oavsett regelverk, men den som idag vill byta arbetsgivare efter att ha fått ett uppehållstillstånd knutet till en anställning kan göra det inom tre månader utan att bli utvisad.

Johan Fock

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna