Blev uppsagd via sms - efter 16 år

2015-05-29 09:59 Tiina Demargne  

Efter 16 års anställning får läraren besked om uppsägning på grund av arbetsbrist - via sms.<br/> – Det här är fullständigt huvudlöst, säger Mats Petersson, ordförande på Lärarförbundets lokalavdelning till Laholms Tidning.

Laholms kommun kallade två fackförbund, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund, till förhandling om fyra obehöriga, tillsvidareanställda, lärare den 23 april i år. Arbetsgivaren hävdade arbetsbrist trots att ett 40-tal tjänster samtidigt annonserades ut via Arbetsförmedlingen.

Efter den inledande förhandlingen fick en av de fyra lärarna ett sms, skriver tidningen.

Beskedet i sms:et var att förhandlingarna avslutats och så meddelades läraren om uppsägning på grund av arbetsbrist.

– Förhandlingarna är inte alls avslutade. Vi hade en ny förhandling den 8 maj och den avslutades i oenighet. Arbetsgivaren har fortfarande inte kunna påvisa att det råder arbetsbrist, berättar Mats Petersson för Laholms Tidning.

Enligt honom har det inte gjorts en omplaceringsutredning.

– Att skicka sms är inte acceptabelt, säger Erling Cronqvist (C), ordförande i kommunstyrelsens personalutskott, som inte känner inte till ärendet men tillstår att det låter märkligt.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna