Bröt foten och blev uppsagd – stämmer Amazon

2020-09-17 11:27 TT  
En före detta anställda stämmer genom fackförbundet Unionen den amerikanska näthandelsgiganten Amazon. Foto: Michel Spingler/AP/TT

En ingenjör som arbetade på Amazons serverhall i Eskilstuna fick sparken när han återvände till jobbet efter att ha brutit foten i en olycka. Nu stäms näthandelsjätten av fackförbundet Unionen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Amazon sade upp mannen med motiveringen att hans kompetens var för dålig. En förklaring som saknar saklig grund enligt facket, som säger att mannen sparkades utan förvarning.

– Normalt sett ska man sätta in åtgärder, försöka hitta lösningar och skapa en handlingsplan. Om man till slut inte ser någon annan lösning så säger man upp. Här har man inte haft några sådana kontakter, säger Daniel Alenius, ombudsman på Unionen till tidningen.

Fallolyckan inträffade hösten 2019. Ingenjören var borta från jobbet i fem månader och han sades upp två månader efter det att han hade kommit tillbaka till arbetet.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna