Chef åtalas för efterforskning av källa

2014-06-23 16:05 Angelica Söderberg  

Efter en artikel om brister i arbetsmiljön försökte chefen på äldreboendet ta reda på vem som lämnat uppgifter till lokaltidningen. Nu har Justitiekanslern beslutat att chefen ska åtalas.

För ett år sedan rapporterade en lokaltidning om arbetsmiljöproblem på ett äldreboende i området. Artikeln om "stridigheter" på arbetsplatsen publicerades både i tidningen och på dess webbplats.

Efter publiceringen ställde enhetschefen på äldreboendet frågor till de anställda om vem som lämnat uppgifterna till tidningen. Det anmäldes till Justitiekanslern, som nu valt att väcka åtal för misstänkt brott mot tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens efterforskningsförbud.

Som grund för åtalet har Justitiekanslern bland annat vittnesförhör med fyra anställda på äldreboendet. Åtalet ska prövas av Eskilstuna tingsrätt.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna