Arbetsrätt

Chef lämnar sitt uppdrag efter självmordsdom

Socialchefen i Krokom lämnar sitt uppdrag som förvaltningschef i avvaktan på prövning i nästa instans. Kommunen går ut med detta på sin hemsida som svar på de starka reaktionerna efter domen.

Publicerad

Det var efter ett möte med kommunledningen på fredagen, två dagar efter tingsrättens dom, som politikerna i Krokom kom fram till detta beslut. Socialchefen får lämna sitt uppdrag tills ärendet prövats i nästa instans, hovrätten.

Sverker Eliasson, tidigare chef för individ- och familjeomsorgen, som också dömdes till villkorlig dom för självmordet på Lasse har redan klivit av posten. Ingen av de två fällde cheferna i det uppmärksammade målet har därmed personalansvar eller arbetsmiljöansvar.

- Vi har tagit intryck av de starka reaktionerna såväl internt som från allmänheten efter tingsrättens dom, säger kommunstyrelsens presidium i Krokoms kommun Maria Söderberg (C), Lisa Sallin (M) och Rolf Lilja (S).

- Vi vill samtidigt understryka att vi känner djupt med den drabbade familjen och vill framföra vår ursäkt och vårt deltagande, avslutar politikerna på kommunens hemsida.