Dan Bullarbo, arbetsrättsligt inriktad advokat

2018-09-20 00:00 Mikael Kindbom  

GULDKLOCKAN. Han lämnar Setterwalls advokatbyrå efter 20 år

Beskriv din karriär.

– Efter tings- och fiskalstjänstgöring började min advokatgärning på Lagerlöf & Leman Advokatbyrå, där jag arbetade i cirka åtta år. Därefter har jag under knappt 20 år varit verksam på Setterwalls Advokatbyrå. I början av min karriär arbetade jag med allmän affärsjuridik för att under de senaste 20 åren fram­för­ allt arbeta med arbets- och processrätt.

Hur har arbetsrätten förändrats under din tid?

– Den största förändringen är att arbetsrätten blivit alltmer internationell. Inom EU har flera arbetsrättsliga EG-direktiv antagits under den senaste tioårsperioden, vilket dels inneburit flera nya lagar, dels att tidigare lagstiftning fått revideras flera gånger. För den praktiskt verksamme juristen räcker det inte längre att känna till praxis från AD, utan det krävs även in­gående kännedom om EU-dom­stolens praxis.

Läs mer: Efterlysning: Är du en trotjänare?

Vilket har varit ditt mest spännande uppdrag?

– Ett av de största och mest intressanta ärenden som jag handlagt var när jag företrädde Findus i samband med nedläggningen av produktionen i Bjuv och flytten av en del av verksamheten till Malmö. Ärendet var synnerligen omfattande och innehöll flera komplexa spörsmål. Ärendet var mycket medialt uppmärksammat. Även om det stundtals var tufft så var det mestadels stimulerande.

Vad gör du på din nya egna byrå?

– Jag tillhandahåller samma service och rådgivning som tidigare. Glädjande nog har i stort sett alla klienter valt att följa med.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna