Facken oeniga om las-förslag

2020-10-16 16:53 TT  

(Uppdaterad) LO-styrelsen har enhälligt röstat nej till det förslag om las-avtal som lagts fram. Däremot säger både Svenskt Näringsliv och PTK ja. Det innebär att förhandlingarna strandat igen och att risken för regeringskris återigen aktualiserats.

– Vi har verkligen, verkligen försökt ända in i kaklet att få till stånd en överenskommelse, men inte lyckats, säger LO-ordföranden Susanna Gideonsson på en presskonferens.

– Tyvärr på helheten höll inte det bud som vi har fått, så vi kunde inte göra annat.

Sussanna Gideonsson säger också att hon inte tycker att den politiska inblandningen har varit av godo. LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson säger att förhandlingarna varit konstruktiva, men håller med om att lagförslaget varit till nackdel.

Beslutet innebär att LO-styrelsen lämnar en rekommendation att rösta nej till representantskapet som fattar det slutliga beslutet i frågan nästa vecka.

Arbetsgivare och tjänstemän överens

Svenskt Näringsliv och PTK, som företräder tjänstemän i privat sektor, säger sig däremot vara beredda att tacka ja – men frågan är vad ett avtal utan LO skulle innebära.

– Jag vet inte ärligt talat utan det får vi analysera nu, svarar Mattias Dahl, vice vd på Svenskt Näringsliv.

Både Svenskt Näringsliv och PTK säger att det är viktigt att reglerna är lika för tjänstemän och arbetare på arbetsmarknaden.

– Jag är den första att beklaga att de kommit till ett annat ställningstagande, säger Martin Wästfelt, PTK:s förhandlingschef.

Nu är mycket oklart, konstaterar Wästfelt, samtidigt som han pekar på att även om LO hade sagt ja, så hade "vi inte haft ett färdigt avtal i morgon".

Läs mer: IF Metall om Las: Olika bekymmer i olika förbund

Förhandlingarna har bland annat handlat om anställningsskydd och omställningsförsäkringar och är tänkt att bli ett slags huvudavtal på svensk arbetsmarknad.

Nu finns en överhängande risk att politikerna lagstiftar enligt det utredningsförslag som togs fram i juni. Kring detta har det blivit politiskt storbråk och ytterst hotar regeringskris.

På frågan hur hon ser på att LO:s beslut kan utlösa en regeringskris svarar Susanna Gideonsson att LO:s uppgift är att förbättra för medlemmarna.

–Det får de politiska partierna hantera, säger hon om den möjliga regeringskrisen.

Las-frågan hamnar nu återigen på Stefan Löfvens bord, menar Mats Glavå, docent i arbetsrätt vid Göteborgs universitet.

– Nu är det upp till politikerna att avgöra vad som händer med las. Men frågan kan också komma upp i den pågående avtalsrörelsen. Kommer lagstiftning i linje med utredningen finns det inget som hindrar facken från att ta till strejkvapnet i avtalsförhandlingarna. Frågan är alltså långt ifrån över, säger han.

"Tveksamma från början"

Förhandlingarna inleddes på torsdagsmorgonen sedan parterna under visst hemlighetsmakeri i onsdags meddelat att las-förhandlingarna skulle återupptas efter de kraschade samtalen för drygt två veckor sedan.

Tongångarna har dock låtit negativa det senaste dygnet och på väg in till styrelsemötet sade flera fackrepresentanter att de var pessimistiska inför möjligheterna att nå en överenskommelse.

– Det är ingen hemlighet att vi har varit väldigt tveksamma från början, säger Sekos ordförande Valle Karlsson på väg in i LO-borgen på Norra Bantorget i centrala Stockholm.

Det är arbetarrörelsen som har haft svårast att smälta arbetsgivarnas krav på ett uppluckrat anställningsskydd — något som bland annat ska bytas mot bättre ersättningsnivåer vid uppsägningar.

Olle Lindström/TT

Lucas Brischetto/TT

Henning Eklund/TT

Niklas Svahn/TT

Tomas Bengtsson/TT

Lars Larsson/TT

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Så tar LO beslut

Förslaget till las-avtal mellan LO, tjänstemannakartellen PTK och Svenskt Näringsliv ska godkännas av respektive parts beslutande organ.

I LO:s fall ska först LO-styrelsen, bestående av de 14 förbundens ordförande, besluta om en rekommendation till LO:s beslutande organ, representantskapet.

Enligt ett tidigare beslut måste las-förslaget få ett godkännande av minst 60 procent av representantskapets ledamöter.

Därefter ska varje förbund rösta om de ska godkänna förslaget.

TT

Utredningens förslag

Parallellt med parternas förhandlingar om nya las-regler har politikerna, i enlighet med januariavtalet mellan regeringen, C och L, beställt en utredning, vars förslag ska gälla om inte fack och arbetsgivare lyckas enas. Utredningen lades fram i juni och har följande innehåll:

Arbetsgivare får undanta fem personer från turordningsreglerna vid uppsägningar. I dag gäller max två personer och då enbart för företag med högst tio anställda.

För att omplaceras ska en person kunna ta sig an de arbetsuppgifter som erbjuds utan upplärning.

Vid lika anställningstid avgör arbetsgivaren själv vem som får vara kvar när uppsägningar sker på grund av arbetsbrist.

Kompetensutveckling ska erbjudas alla anställda som varit anställda i minst sex månader "i skälig utsträckning". Arbetsgivare som inte följer det kan bli skadeståndskyldiga.

Möjligheten att förklara en uppsägning av personliga skäl ogiltig tas bort i företag med mindre än 15 anställda.

Bara efter prövning ska en person som sägs upp av personliga skäl i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.

Förtur till fast anställning föreslås gälla för personer som varit vikarier i nio månader. I dag gäller tolv månader.

Källa: Utredningen om en moderniserad arbetsrätt

TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna