Arbetsrätt

Försäkringskassan utreder fusk bland anställda

Flera interna utredningar är tillsatta inom Försäkringskassan och anställda som misstänks blir polisanmälda.<br/> ”Vi misstänker att fler personer på Försäkringskassan har varit inblandade i fusk med assistansersättningen. Vi kartlägger nu intensivt omfattningen och polisanmäler det vi upptäcker”, skriver generaldirektör Ann-Marie Begler på DN Debatt i dag.

Publicerad
Ann-Marie Begler, generaldirektör på Försäkringskassan. Foto: Jörgen Appelgren

Det finns enligt Ann-Marie Begler företag som använder medarbetare på myndigheten för att expandera genom, att skapa sig konkurrensfördelar. Hon påpekar i debattartikeln att att de allra flesta företag Försäkringskassan möter är seriösa och arbetar för individens bästa:

”Men det finns också bolag som bedriver en direkt kriminell verksamhet. Vi har den senaste tiden också upptäckt att det finns företag som inte drar sig för att använda sig av otillbörliga metoder för att rekrytera nya kunder. Det handlar ibland om en mycket aggressiv marknadsföring med kriminella inslag. Det visar sig även leda till situationer där brukare far illa och i en del fall till och med vanvårdas.”

”Vi kommer göra det som behövs för att stoppa fusk och kriminalitet”, skriver Ann-Marie Bengler.