Fyra fortfarande misstänka i SFV-härvan

2017-01-31 10:48 Tiina Demargne  
Rosersbergs slott ligger i Sigtuna kommun i Uppland. Foto: TT-Bild

Tidigare fastighetschefen på Statens fastighetsverk, SFV, rekommenderades av hovet när han skulle hyra bostad på Rosersbergs slott. Han och ytterligare tre personer är fortfarande brottsmisstänkta, enligt Expressen.

Den tidigare chefen är misstänkt för mutbrott efter att han ordnat ett lyxboende till sig själv på slottet i Sigtuna kommun i Uppland.

Den misstänkta korruptionshärvan avslöjades av TV4:s Kalla fakta i onsdags. Kammaråklagare Katarina Stenström Ros, som leder utredningen, har, enligt tidningen, flaggat för att personal från hovet kan komma att förhöras brottsutredningen efter uppgifterna om rekommendationsbrevet. Det skrevs 2006 av dåvarande slottsfogde Jacob Lagercrantz till dåvarande fastighetschef Anders Ahlberg på Statens fastighetsverket, skriver Expressen.

Totalt är fyra personer inblandade i härvan. Förutom fastighetschefen och hans hustru har även generaldirektör Björn Andersson och en fastighetsdirektör suttit anhållna förra veckan men sedan släppts. De är ännu misstänkta för brott.

Underlåtit att agera

Misstankarna är, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten, att två cheferna på SFV "trots flera medarbetares anmälningar underlåtit att agera gentemot en tidigare anställd fastighetschef som misstänks för omfattande brottslighet gentemot Statens fastighetsverk".

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna