Guldklockan: Ingela Malmborg, advokat på Vinge

2018-05-24 00:00 Peter Lindholm  
Ingela Malmborg Foto: Magnus Lanje

GULDKLOCKAN. Ingela Malmborg är också delägare på Vinge i Malmö.

Du har jobbat på Vinge i över 25 år. Hur hamnade du där?

– Jag skulle flytta tillbaka till Skåne samtidigt som Vinge skulle starta en konkursavdelning, något som jag jobbade med i Stockholm. Det var en stor byrå och jag tycker om att arbeta inom stora organisationer, så det blev en bra match.

Vad har varit den största utmaningen inom arbetsrätten?

– Den stora utmaningen på ett mer generellt sätt har varit att förklara svensk arbetsrätt för utländska klienter, som ofta inte alls har samma typ av lagstiftning med turordningslistor, omplaceringsskyldigheter, för­äldraledigheter och vab.

Det måste uppstå rejäla kulturkrockar emellan­åt?

– Ja, det gör det ofta. Som när det är låg­säsong, målen inte nås och man vill säga upp personal omgående. Men först måste före­taget vidta andra åtgärder, vilket kan ta ganska lång tid innan man kan gå vidare.

Du är generalsekreterare för Malmö Börssällskap och var värd när USA:s expresident Bill Clinton besökte Malmö. Diskuterade du arbetsrätt med honom?

– Haha. Ja, det gjorde jag! Framträdandet hölls utifrån mänskliga rättigheter, men arbetsrätten finns ju med där också. För oss är det självklart att både killar och tjejer är föräldralediga, men han var lite förvånad över det. Hur har man råd med detta i Sverige?

Vad är du mest stolt över?

– Jag är mest stolt över mina medarbetare. Att vi har ett mycket bra fungerande team och bra samarbete med de andra kontoren. Vinge är en jämställd byrå med många duk­tiga jurister.

Jämställdheten var knappast en självklarhet när du började?

– Nej, jag tror vi var tolv jurister på Vinge i Malmö och jag var ensam tjej. Nu är över 50 procent av de biträdande juristerna kvinnor. Det är heller inte som förr när man skulle på konferens och hotellen frågade: ”Vilken av herrarna är ni gift med?”

Peter Lindholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna