Karin Renman blir ny domare i AD

2010-06-23 10:32 Elisabet Örnerborg  
Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Nu är det klart vem som ska efterträda Inga Åkerlund som domare i Arbetsdomstolen. Regeringen har i dag, onsdag, utsett Karin Renman till ny domare i AD.

Karin Renman, som är rättschef och expeditionschef i Arbetsmarknadsdepartementet, blir ny domare i Arbetsdomstolen efter Inga Åkerlund, som går i pension.

– Jag är glad att jag fick den här möjligheten. Det är ett stort förtroende att få axla det ansvaret, säger Karin Renman när Lag & Avtal ringer för att gratulera till utnämningen.

Från att ha varit sekreterare i Arbetsdomstolen har Karin Renman tjänstgjort som ersättare för vice ordföranden. Under tiden har hon hunnit med att vara utredningssekretare i ledighetsutredningen, skrivit två böcker om ledighetslagstiftningen och varit sekreterare i nämnden för styrelserepresentation. Hon  har också varit revisionssekreterare i Högsta domstolen och rättssakkunnig i Arbetsmarknadsdepartementet. Hon blev hovrättsassessor i Svea hovrätt 1993.

Själv framhåller Karin Renman också att hon medarbetat i Lag & Avtal, först genom att för tidningen referera Arbetsdomstolens domar i 14-15 år och sedan som medlem i Lag & Avtals redaktionsnämnd.

Hon tillträder domarposten i AD den 1 november.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna