Han representerar bland annat arbetstagare som inte är fackligt anslutna, och klienterna kommer från hela landet. Men han ser inte avstånden som något större problem.
– Det mesta tas via telefon, det gäller även klienter som sitter i Stockholmsområdet, säger han.
När målet ska upp i rätten måste han såklart vara på plats, och då kan resan bli lång.
– Men det brukar inte klienten tycka är någon större sak. Även om processen drivs i Luleå tingsrätt behöver jag bara åka dit två gånger, och det är inga pengar i sammanhanget, säger Stefan Flemström.
Om en enskild arbetstagare anlitar en advokat kan tvisten antingen föras i tingsrätten på arbetstagarens hemort, eller där arbetsgivaren har sitt säte. Eftersom många arbetsgivare har verksamhet ute i landet, men sätet i en storstad, händer det att tvisten förs i Stockholm. Då blir det i stället klienten som får resa.
– Det brukar inte heller upplevas som ett problem. Resan kostar ofta mindre än ansökningsavgiften, säger Stefan Flemström.
Enligt honom är den största utmaningen med bristen på arbetsrättsspecialister ute i landet att det kan bli krångligt för arbetstagare som söker rättshjälp. Som exempel tar han ett mål i Ångermanlands tingsrätt där en arbetstagares behov av ett ombud i Stockholm ifrågasattes.
– Man tyckte att det borde gå att hitta en advokat på närmare håll. Men det fanns ingen som var specialiserad på arbetsrätt. Till slut blev det en advokat i Stockholm, men arbetstagaren fick ingen ersättning för advokatens resekostnader och spilltid, säger Stefan Flemström.
Stefan Flemström
Har arbetat som advokat sedan 1993.
Är specialiserad på arbetsrätt och kommersiell hyresrätt.
Äger och arbetar på Advance Advokatbyrå i Täby.
Bor i Täby, utanför Stockholm.
Kommentarer
Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.
Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.