Lag om medling på gång

Arbetsrätten i Frankrike i 5 punkter.

1. Generell arbetstid: 35 timmar i veckan, och 1 607 timmar om året. Lagen tillåter en rad undantag från regeln.

2. Veckoarbetstiden kan inte överstiga 48 timmar utom vid exceptionella omständigheter.

3. Pensionsålder: Löntagare kan gå i pension tidigast vid 62 års ålder, undantaget vissa yrkesgrupper. För att få full pension krävs att man har arbetat i 43,5 år.

4. Uppsägningsregler:

· Arbetslagstiftningen skiljer på uppsägningar av ekonomiska skäl, det vill säga vid nedläggningar eller att de är nödvändiga för företagets överlevnad, och på uppsägningar av personliga skäl, till exempel att en löntagare inte uppfyller villkoren för jobbet.

· Oavsett orsak måste arbetsgivaren kunna motivera sitt beslut.

· Reglerna för proceduren skiljer sig åt beroende på arbetsplatsens storlek.

· Generellt sett ska den anställde ha ett avgångsvederlag om hen har arbetat inom samma företag i minst ett års tid.

· Arbetsgivare och enskilda löntagare kan dessutom göra en gemensam överenskommelse om att skiljas åt, vilket ger löntagaren rätt till a-kassa. Förfarandet får inte tillämpas vid ekonomiska uppsägningar.

5. Tvister på franska arbetsplatser behandlas i främsta hand i någon av landets arbetsdomstolar. För att minska antalet juridiska processer håller parlamentet på att anta en lag om att öka möjligheterna till medling.

Anna Trenning-Himmelsbach

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna