Löfven: Vi står upp för januariavtalet

2020-09-08 16:30 TT  
– Arbetsrätten ska moderniseras och anpassas till dagens arbetsmarknad, samtidigt som balansen mellan parterna ska upprätthållas. Om arbetsmarknadens parter når en överenskommelse om hur lagen om anställningsskydd ska reformeras, så kommer regeringen att lägga förslag i enlighet med den, sade Stefan Löfven under tisdagens regeringsförklaring. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Vi står upp för det vi har gjort upp om i januariavtalet och kommer parterna överens är det det som ska genomföras, svarar statsminister Stefan Löfven på en fråga från TT om hur han ser på frågan om arbetsrätten.

– Är det inte så att de lyckas då hamnar bollen i vårt knä, tillägger han.

Han betonar samtidigt att balansen mellan arbetsmarknadens parter måste bibehållas och tar vänsterledaren Jonas Sjöstedts hot om att fälla regeringen på frågan om arbetsrätten med ro.

Läs mer: Lööf om Las-förändringar: Vi har tagit i hand

– Han har sagt lite olika saker, så han får väl förtydliga sig själv, säger han om Jonas Sjöstedts hot.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Regeringen står inför en tuff politisk höst framför sig. En reformerad arbetsrätt är en av de svår frågorna. Där kan regeringen tvingas lägga fram ett eget lagförslag om inte arbetsmarknadens parter kommer överens i de pågående förhandlingarna.

Intresserad av arbetsmiljöfrågor också? - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna