Lööfs krav till Löfven: En liberalare arbetsrätt

2018-11-27 14:29 Tiina Demargne  
Centerledaren Annie Lööf ställer en lång rad krav för att överväga att släppa fram Stefan Löfven (S) i den kommande statsministeromröstning, berättar hon för Dagens Nyheter. Foto: TT-Bild

Reformerade turordningsregler och en liberalare arbetsrätt. Det finns med på Centerledaren Annie Lööfs kravlista när hon möter Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

– Accepterar de kraven är vi villiga att överväga att släppa fram Stefan Löfven i nästa veckas statsministeromröstning, säger Annie Lööf, till Dagens Nyheter.

Hon uppger sig inte vara berdedd att sätta sig i en S-ledd regering.

Läs mer: När Annie Lööf mötte Jordan Peterson

Stefan Löfven har på sig till på måndag att informera talmannen Andreas Norlén vilka partier som ska ingå i det regeringsunderlag som riksdagen har att ta ställning till på onsdag den 5 december.

Enligt Dagens Nyheter har S-ledaren länge strävat efter att locka till sig Centern och Liberalerna för att kunna bilda en blocköverskridande mittenregering.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna