M-svängningen öppnar för nya Las-diskussioner

2017-11-16 00:00 Anna Danielsson Öberg  
Nytillträdda moderatledaren Ulf Kristersson lyfte frågan om förändringar i Las på partiets stämma i september. Foto: Kicki Nilsson/TT

SVÄNGNING. När Moderaterna i mitten av september presenterade handlingarna inför sin stämma gick det ett sus genom arbetsmarknadssverige. Partiet, som stått bakom Las under lång tid, har ändrat uppfattning och vill ändra på turordningsreglerna.

Under åtta år i regeringsställning försvarade Moderaterna nuvarande lagstiftning. Men sedan partiet bytt ledare har den uppfattningen ändrats. Dagens regler innebär att den med längst anställningstid får behålla sitt arbete vid neddragningar och upp­sägning av personal på grund av arbetsbrist. Förutsättningen är dock att han eller hon har tillräckliga kvalifikationer. Det här måste ändras, enligt Moderaterna. Mer flexibilitet behövs.

– Vi vill att kompetens ska väga tyngre vid uppsägningar. Men exakt hur reglerna ska utformas vill vi diskutera med parterna, säger Jessica Polfjärd, Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson.

– Regelverket behöver anpassas till ett kunskapssamhälle, konstaterar hon. Parterna har också försökt förhandla och förändra regelverket, dock utan att nå enighet. Senast var det Svenskt Näringsliv och PTK som sökte en gemensam lösning. Men de blev inte överens.

Annika Qarlsson, Centerpartiets tales­person för arbetsmarknads­frågor, tycker att det är på tiden att Moderaterna ändrar inställning.

– Under hela den tiden vi satt i regering försökte vi få med de andra partierna på att ändra i Las, säger hon.

– Vad det innebär mer i detalj blir en fråga för jurister att avgöra. Förändringen bör dessutom genomföras tillsammans med fack och arbets­givare, understryker hon.

Liberalerna anser också att turordningsreglerna ska ändras. Reglerna ska baseras på kompetens, och den som sägs upp trots längre anställningstid ska kompenseras genom en form av avgångsvederlag, en uppsägningsavgift, som baseras på anställningstiden. Partiet vill också utöka möjligheten att undanta personer för mindre företag. Sverigedemo­kraterna och Kristdemokraterna vill också att fler anställda på mindre företag ska undantas. SD fem och KD från två till fyra.

Désirée Pethrus, Kristdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, konstaterar att partierna gör lite olika bedömningar.

– Vi vill ändra lite olika mycket, säger Désirée Pethrus.

Hon har arbetat som personalkonsulent och hon tycker att turordningsförfarandet fungerar.

– Det går ofta att hitta lösningar som gör att arbetsgivarna kan behålla den personal som är mest kompetent. Men det kräver att man kan lagen, säger hon.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansso­n har sagt att hon gärna ser att frågan om anställningsskydd blir en valfråga. Regeringen anser att skyddet för visstidsanställda borde öka genom en förändring av anställningsformen allmän visstid. Men det finns inget stöd för en sådan förändring i riksdagen, enligt regeringen.

Om parterna blir överens i förhandlingar och anser att lagändringar är nödvändiga, är regeringen emellertid inte främmande för att medverka, enligt Ylva Johansson. Vänsterpartiet vill också att möjligheterna till visstidsanställningar ska minska.

Sist in först ut

Lagen om anställningsskydd reglerar bland annat vad som gäller vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Vem som sägs upp ska bestämmas av anställningstid. Ju kortare tid, desto större risk för att bli uppsagd, sist in först ut. En turordning upprättas. Men de som blir kvar ska ha tillräckliga kvalifikationer. Det är arbetsgivaren som ska bevisa att en anställd inte har tillräckliga kvalifikationer. Arbetsgivare definierar också vilka kraven är.

Men fack och arbetsgivare kan göra av­vikelser från turordningen om de blir överens. Ofta innebär det att den eller de som inte får vara kvar, trots längre anställningstid, får någon form av ekonomisk kompensation. Blir inte parterna överens i förhandlingar så avgörs frågan i sista hand i Arbetsdomstolen. Men i merparten av fallen blir parterna överens.

Anna Danielsson Öberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna