Moderaterna föreslår jobbpakt

2012-07-04 09:54 Lena Gunnars  
Fredrik Reinfeldt Foto: Scanpix

Regeringen ställer upp med pengar om arbetsgivarna ordnar fram 30 000 jobb till ungdomarna. Det lovade statsminister Fredrik Reinfeldt i Almedalen när han presenterade den så kallade jobbpakten. - Från regeringens sida kan vi komma med olika former av kostnadssänkningar för arbetsgivare, säger han till Svt.

I går gick Fredrik Reinfeldt ut med att moderaterna vill skapa en jobbpakt tillsammans med arbetsmarknadens parter för att få fram fler jobb till ungdomarna. Förhoppningen är att en sådan pakt ska kunna få fram 30 000 nya jobb i kampen för att få ner ungdomsarbetslösheten.

Fredrik Reinfeldt bedömer att det i höstens budget finns utrymme för reformer och tanken är att ungdomarna som får jobben ska få avtalsenliga löner.

- Vi har fantastisk reallöneutveckling i Sverige de senaste 15 åren och därför ska det vara avtalsenliga löner. Men man kan med det förena utbildningsinslag och man kan dessutom från regeringen sida komma med olika kostnadssänkningar för arbetsgivarna, säger Fredrik Reinfeldt till SVT.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna