Muslimska kvinnan efter AD-domen: Jag talade för fler

2018-08-15 14:34 Lena Gunnars  
– Det kändes bra att få bli hörd. Det är inte många som får bli det. Jag kände att jag talade för flera andra i samma situation, säger Farah Alhajeh efter domen i Arbetsdomstolen. Foto: PRIVAT

Farah Alhajeh är överlycklig efter att AD kom med sin dom i dag på förmiddagen. – Det känns jättehärligt att vi vann, säger hon till Lag & Avtal.

Arbetsdomstolen anser att Farah Alhajeh, när hon när vägrade skaka hand med män, diskriminerades då ett företag avbröt rekryteringsförfarandet med henne.

Företaget Semantix Tolkjouren i Uppsala måste nu betala 40 000 kronor i diskrimineringsersättning.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, ringde Farah Alhajeh på onsdagen, strax efter att domen kommit i Arbetsdomstolen.

– Då blev det mycket skratt och tårar, säger hon till Lag & Avtal.  

Farah Alhajeh upplevde inte att det var jobbigt att sitta i Arbetsdomstolen i våras och berätta sin historia om hur hon upplevt sig bli diskriminerad i samband med en intervju hos Semantix Tolkjouren.

– Det kändes bra att få bli hörd. Det är inte många som får bli det. Jag kände att jag talade för flera andra i samma situation.

Hur ska du fira?

–Jag kommer att fira med min familj på någon restaurang eller så.

Vad tror du att domen får för följder?

– Jag tror att det är ett jättestort steg mot rättvisa för jättemånga kvinnor som har samma muslimska tro som jag. Det känns superbra.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna