Polis frias för våldtäkt – döms för dataintrång

2020-03-02 14:41 TT  
Tingsrätten i Örebro har tagit hänsyn till att mannen, på grund av brotten som han döms för, kommer att förlora sin anställning som polis. Foto: Pavel Koubek/TT

Ett polisbefäl i Örebro som åtalats misstänkt för bland annat våldtäkt frias från den åtalspunkten. Däremot fälls han för flera andra brott.

Mannen åtalades misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i december i fjol. Han har medgivit att de haft sex, men har sagt att det var frivilligt. Enligt tingsrätten har åklagaren inte kunnat bevisa att kvinnan inte deltog frivilligt, skriver Örebro tingsrätt i ett pressmeddelande.

Polismannen, som är i 50-årsåldern, fälls däremot för tjänstefel, 28 fall av dataintrång, brott mot tystnadsplikten och ringa narkotikabrott.

Läs mer: Polisanställda fick sparken för brott på fritiden

Han döms till villkorlig dom. Tingsrätten har tagit hänsyn till att mannen, på grund av brotten som han döms för, kommer att förlora sin anställning som polis, skriver rätten i pressmeddelandet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen

Arbetsrätt