Region Skåne raggar grekiska läkare

2015-09-02 09:44 Tiina Demargne  
Grekland nästa. Region Skåne har tidigare försökt rekrytera läkare i Danmark, Portugal och Holland. Foto: TT-Bild

Bristen på distriktsläkare får ledningen för Region Skåne att ragga arbetskraft i krisens Grekland. Drömmen är att finna erfarna läkare - gärna par - som vill flytta till Skåne.

Vakanser runt om i Skåne bemannas i dagsläget med hyrläkare, vilket kostar betydligt mer än fast anställd personal.

I början av oktober reser Johan Lundqvist på regionens personalkontor till Aten och Thessaloniki för att träffa läkare, skriver SVT Sydnytt.

Det finns läkare som redan läser svenska i Aten. Både den grekiska läkarföreningen och den grekiska arbetsförmedlingen är involverade.

-De ska också gärna ha en viss talang för språk. Och det är bra om de tidigare jobbat utomlands så att de är vana vid att bo i ett annat land. Det är även viktigt att en eventuell partner har möjlighet att hitta ett jobb i Sverige. Idealet är förstås att ett läkarpar vill flytta till Skåne, säger Johan Lundqvist, till Sydnytt, och fortsätter:

– Om båda i familjen är sjukvårdsutbildade ser vi väldigt positivt på det. Annars kan det ju kanske vara svårt för den medföljande parten att få jobb. Det måste vi vara tydliga med.

Region Skåne har tidigare försökt rekrytera läkare i Danmark, Portugal och Holland.

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna