Rive toppar Råd & Röns svarta lista

2021-02-25 14:17 Mattias Croneborg  
Rive är en juristbyrå som inriktar sig på arbetsrätt. Till skillnad från flertalet advokatbyråer som sysslar med arbetsrätt vänder sig Rive framför allt till arbetstagare. Allmänna reklamationsnämnden (Arn) rekommenderar Rive att ersätta 25 personer med sammanlagt 962 829 kronor, eftersom Arn anser att byrån tagit för mycket betalt.

AFFÄRSETIK. Juristfirman Rive hamnar i topp när tidningen Råd & Rön samställt listan över företag som struntar i Allmänna reklamationsnämndens beslut (Arn), den så kallade svarta listan.

Listan är publicerad i februari 2021 och innehåller ärenden där Arn fattade beslut mellan andra halvåret 2018 och första halvåret 2020. Med den nya uppdateringen hamnar alltså Rive i topp.

Rive är en juristbyrå som inriktar sig på arbetsrätt. Till skillnad från flertalet advokatbyråer som sysslar med arbetsrätt vänder sig Rive framför allt till arbetstagare.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Enligt Råd & Rön är det vanligtvis flygbolag med miljontals passagerare som toppar listan.

Arn rekommenderar Rive att ersätta 25 personer med sammanlagt 962 829 kronor, alltså pengar som Arn anser att byrån har tjänat för att den tagit för mycket betalt.

Tidningen intervjuar ett par personer som anlitat Rive som upplever att de fått betala oskäliga kostnader för tjänsterna, att Rive varit otydlig med prisinformation

En av personerna, Johan Blommé, fick betala 40 000 för att en jurist skulle ta ett privatflyg till Stockholm och representera personen i en timme, säger han till tidningen.

Hans historia är typisk för de ärenden med Rive som har hamnat i Arn. Enligt tidningen delar Arn i sina beslut till stora delar anmälarnas bild av att företaget inte har tagit ett skäligt pris för sina tjänster.

Rive svarar inte nämnden i de enskilda ärendena och har heller inte ställt upp på en intervju med Råd & Rön. Men i ett skriftligt svar säger företagets talesperson Karl Gustavsson att företaget inte accepterar Arns rekommendationer då byrån har som policy ”att inte medverka vid Arns prövningar eftersom att den juridiska kvaliteten hos Arn är för bristfällig”.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna